Willem Bakker heeft Europees goud gewonnen op het Europees kampioenschap Veld in het Italiaanse Cesana Torinese. Na een zeer sterke kwalificatie wist Willem de halve finale te winnen, en ook de gouden finale won hij sterk.

Door de sterke plaatsing van Willem kon hij de matchfase van het EK overslaan en was hij direct voor de halve finale geplaatst. Die halve finale schoot hij vandaag tegen Florent Mulot uit Frankrijk. Willem begon sterk met een punt voorsprong en stond na ronde twee drie punten voor. Het derde doel was een lastige want Willem noteerde een misser en de Fransman een één. Echter liet Willem zijn veld ‘kunde’ zien en schoot daar nog een 4 en een 5 bij. De winst in de match was voor Willem met 52 tegen 45.

De gouden finale schoot hij tegen Antti Tekoniemi uit Finland, die zich door alle fases van het toernooi heeft geschoten. De heren waren aan elkaar gewaagd want geen van beiden wist een voorsprong te pakken in de eerste twee, van vier, doelen. Waar de Fin in de derde ronde punten liet liggen bleef Willem constant sterk scoren en pakte daarmee drie punten voorsprong. De winst, het goud en de Europese titel zijn voor Willem Bakker.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Koninklijke HandboogSport Nederland en ontvang iedere derde woensdag van de maand het laatste nieuws.

 


Mistig EK Veld voor de Nederlanders

[21-09-2023 21:55]

Willem Bakker is na de matchfase de enige Nederlander die individueel nog in actie komt op het EK Veld. Gaby, Mariska en Mike werden gisteren uitgeschakeld en de match van het recurve mixed team kon nog niet plaatsvinden door de aanwezige mist

De eliminatiefase begon vandaag met de matches van Gaby Schloesser, Mariska Koonings en Mike Schloesser. Mariska schoot haar match tegen Jindriska Vanek Vaneckova uit Tsjechië maar kwam ruim 2 punten per ronde te kort op de Tsjechische en verloor met 63-79. Gaby liet in de eerste ronde twee punten liggen tegen de Britse Sophie Meering maar vocht zich in ronde drie terug naar een gelijke stand. Dit herhaalde zij nog eens want de Britse kwam in ronde vier weer op drie punten voorsprong maar het aantal punten was na ronde zes weer gelijk op 83 – 83. De bepalende shoot-off was in het voordeel van de Britse.
Mike schoot zijn match tegen de als 15e geplaatste Mario Vavro uit Kroatië waar hij in de hele match slechts drie punten liet liggen. Hij won de match met 105 – 100 en gaat door in de eliminatiefase richting de finales. Later op de middag schoot Mike tegen Jacob Benschjold uit Zweden, waar Mike in de eerste ronde een vier noteerde liet de Zweed slechts drie punten liggen. Mike verloor de match met 103 tegen 105 en beëindigde hiermee zijn EK Veld.

De bronzen finale van het recurve mixed team werd tweemaal uitgesteld door de hevige mist en kon nog geen doorgang vinden. Hiermee is Willem Bakker (recurve heren) de enige Nederlander die nog individueel actief is op dit EK Veld. Hij komt door zijn sterke kwalificatie zaterdag vanaf de halve finale weer in actie.

 


Willem Bakker kwalificeert zich als nummer een op EK Veld

[20-09-2023 21:55]

Na de tweede kwalificatiedag op het Europees kampioenschap Veld heeft Willem Bakker zich als nummer een gekwalificeerd bij de recurve heren. Na een gedeelde vijfde plaats op de eerste dag, en een eerste plaats op de tweede dag gaat Willem met vier punten voorsprong op Florian Unruh de eliminatiefase in.

De tweede dag van het EK Veld in Italië stond in het teken van kwalificatie over bekende afstanden waar de eerste nog over onbekende afstanden ging. Bij de recurve heren is het Willem Bakker bovenaan de lijst met 728 punten en 49 zessen. Net buiten de top 22 eindigt Damiaan Jeurissen als 23e met 662 punten en Wirdmer Griemelink als 33e met 625 punten. De top 22 gaat door naar de eliminiatiefase waardoor Damiaan en Wirdmer op dit punt hun EK afsluiten Bij de heren met de compound boog is het Mike Schloesser die is opgeklommen naar de zevende plaats met 818 punten. Jelle Reule eindigt de kwalificatie op een 26e plaats met 773 punten. De dames met recurve noteren zich beiden binnen de top 22 met Gaby Schloesser op een achtste plaats en 666 punten. En Mariska Koonings als 17e met 626 punten.

Als mixed team vormen Gaby Schloesser en Willem Bakker een duo tijdens dit EK. Zij kwalificeerden zich als vierde en kwamen vandaag in actie in de halve finale tegen Duitsland.Als mixed team vormen Gaby Schloesser en Willem Bakker een duo tijdens dit EK. Zij kwalificeerden zich als vierde en kwamen vandaag in actie in de halve finale tegen Duitsland. Daar kwamen de Nederlanders niet lekker op gang en verloren met 71 tegen 80 van het Duitse duo.

 


Nederlanders schieten unmarked kwalificatie op EK Veld

[19-09-2023 19:30]

Op de eerste competitiedag van het Europees kampioenschap Veld in Italië hebben de Nederlanders de eerste, van twee, kwalificatiewedstrijden geschoten.

De kwalificatie over onbekende afstand is de eerste van twee kwalificatie dagen waarbij de tweede dag over bekende afstanden gaat. Willem Bakker is de voorlopig hoogst geplaatste Nederlander op een gedeelde vijfde plaats bij de recurve heren met 361 punten en 23 zessen. Daarachter vinden we Damiaan Jeurissen op de 22e plaats met 335 punten en Wirdmer Griemelink op de 30e plaats met 317 punten. Bij de recurve dames staat Gaby Schloesser voorlopig op de 14e plaats met 323 punten en Mariska Koonings op de 20e plaats met 303 punten. Mike Schloesser staat bij de compound heren voorlopig op de 19e plaats met 405 punten en Jelle Reule op de 25e plaats met 389 punten.

Op woensdag gaat het toernooi verder met de tweede kwalificatiedag en weten we aan het einde van de dag waar de Nederlanders de eliminatiefase zullen beginnen.

 


Zeven Nederlanders actief op EK Veld in Cesana (ITA)

[18-09-2023 10:30]

Vanaf dinsdag komen zeven Nederlandse sporters in actie op het Europees Kampioenschap veld in het Italiaanse Cesana Torinese. Afgelopen zondag zijn zij afgereisd naar Italië en schieten vandaag de open training.

Het event combineert twee kampioenschappen, zowel het EK Veld als het EK 3D, waar op het EK 3D geen Nederlanders in actie komen. De wedstrijden worden geschoten in Cesana Torinese, specifiek rondom het Olympisch trainingscentrum dat gebouwd is voor de Olympische Spelen van 2006. De omgeving vol ski hellingen is in de zomer meer dan geschikt als uitdagend veld parcours. Cesana Torinese ligt ongeveer 90 km van Turijn en 10 km van de Franse grens in Alta Valle Susa, op 1.354 meter boven de zeespiegel.

Vanuit Nederland komen de volgende sporters in actie:

Heren Recurve:

  • Damiaan Jeurissen
  • Wirdmer Griemelink
  • Willem Bakker

Dames Recurve:

  • Gaby Schloesser
  • Mariska Koonings

Heren Compound:

  • Mike Schloesser
  • Jelle Reule

Programma
Maandag 18-09: Officiële training
Dinsdag 19-09: Kwalificatie (unmarked)
Woensdag 20-09: Kwalificatie (marked) en Team Matches
Donderdag 21-09: Poulewedstrijden en Individuele Matches
Vrijdag 22-09: Team Matches en finales
Zaterdag 23-09: Individuele finales

Hoe te volgen?

  • Volg dagelijks de TeamNL Handboog updates bij ons op Handboogsport.nl en onze social media kanalen.
  • Live resultaten zijn te volgen via IANSEO

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Koninklijke HandboogSport Nederland en ontvang iedere derde woensdag van de maand het laatste nieuws.