Van 19 tot en met 24 februari 2024 vinden de Europese Indoor Kampioenschappen plaats in Varazdin (Kroatiƫ). Koninklijke HandboogSport Nederland (KHSN) heeft zich geconformeerd aan de NOC*NSF doelstelling om zo goed mogelijk te presteren tijdens grote internationale toernooien en de daarbij behorende ambitie om bij de Top 10 van de beste landen ter wereld te horen. Naar titeltoernooien (EK, WK, EJK, WJK), World Cups, Grands Prix en Youth Cups worden sporters uitgezonden die volgens de technische staf van KHSN een groot prestatiepotentieel hebben. Ofwel, kanshebbers op een goede eindklassering (top 8).

Selectiecriteria
Er is een open selectieprocedure, waaraan alle leden van KHSN aan mee kunnen doen. Sporters die aan de scorelimiet hebben voldaan, worden gerangschikt in een ranglijst op basis van het door hen behaalde totaal van de drie scores. De top 3 van de ranglijst zal worden voorgedragen voor deelname aan de EK, mits er een sporters- of uitzendovereenkomst is ondertekend.

Let op!
Sporters die aan deze selectieprocedure mee willen doen dienen dit voor 15 november 2023 bekend maken middels een mail naar: selectieprocedure@handboogsport.nl