Afgelopen weekend hebben Quinty Roeffen, Mike Schloesser en Steve Wijler gouden medailles gewonnen bij stage 1 van de World Indoor Series in Lausanne. Laura van de Winkel en Yael Smeets pakten een zilveren medaille. In het World Archery Excellence Center was de officiële aftrap van het internationale indoorseizoen. 

Steve Wijler ging er met het goud vandoor bij de recurve heren na een ijzersterk optreden. James Stephens werd knap vijfde, terwijl Willem Bakker en Kay van Laarhoven negende werden. Yael Smeets won het zilver bij de recurve heren onder 21 jaar, terwijl Rob Janssen zevende werd.

Mike Schloesser pakte bij de compound heren de gouden medaille na winst op Nicolas Girard in de finale. Zijn pijl in de shoot-off was dichterbij het midden dan de pijl van de Fransman. Sil Pater werd negende. Emma Zwart werd vijfde bij de compound dames onder 21.

Laura van der Winkel pakte het zilver bij de recurve dames. Na een sterke kwalificatie, waar ze als eerste rankte, behaalde ze de finale waar Denisa Barankova nipt te sterk bleek. Quinty Roeffen won goud in de categorie recurve vrouwen onder 21. Met een kwalificatiescore van 583/600 schoot zij zelfs de hoogste score van alles dames recurve op dit toernooi! Ze bekroonde dit uiteindelijk met een gouden medaille door Frida Janke (Dui) te verslaan in de finale.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Koninklijke HandboogSport Nederland en ontvang iedere derde woensdag van de maand het laatste nieuws.