Quinty Roeffen, Fleur van de Ven, Steve Wijler en Willem Bakker hebben afgelopen weekend medailles behaald tijdens stage 2 van de World Indoor Series in Strassen.

In de GT Open finale op 19 november in Luxemburg hebben de Nederlandse schutters 4 medailles mee naar huis genomen. Bij de recurve vrouwen onder 21 behaalde Fleur van de Ven de tweede plek en daarmee een zilveren medaille. Haar teamgenoot Quinty Roeffen won van haar in de finale. Quinty schoot 585 punten in de open ronde waarmee ze het Nederlands record ‘Dames Onder 21 / junioren Indoor Recurve 18m (60p)’ op haar naam heeft gezet.

De recurve mannen hebben het ook erg goed gedaan, Steve Wijler behaalde een gouden medaille en Willem Bakker pakte het brons. Gijs Broeksma en Ritchie van Daal werden negende.

Mike Schloesser werd vierde bij de compound mannen na een zeer spannende shootoff. Zowel hij als zijn tegenstander schoten 150 punten in de halve finale. Mike schoot in de shootoff een 10 en zijn tegenstander Stephan Hansen uit Denemarken een 10+. Jay Tjin-a-djie en Stef Willems werden negende in deze categorie.

Yalenka Zeeders werd negende bij recurve vrouwen Onder 21 en Laura van der Winkel achtste bij de recurve vrouwen. Daarnaast is Emma Zwart nog achtste geworden bij compound vrouwen Onder 21. Bij recurve mannen Onder 21 is Yael Smeets zevende geworden en Rob Janssen negende.