Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Het internationale indoorseizoen gaat ieder kalenderjaar traditiegetrouw van start met het Nimes Archery Tournament in Frankrijk. Een toernooi waar veel Nederlandse schutters aan meedoen met successen op het hoogste niveau.

De spotlights stonden op Quinty Roeffen tijdens de Onder 21 finale bij de recurve vrouwen. Quinty die al twee keer eerder dit indoorseizoen een Indoor Archery World Series op haar naam schreef, won de gouden finale met een 6-0 overwinning. Als dat nog niet indrukwekkend genoeg was, kwalificeerde zij zich eerder ook al als beste met bijna 10 punten meer dan de nummer twee.

Mike Schloesser deed zijn naam ‘Mister perfect’ op indrukwekkende wijze eer aan. Mike liet geen enkel punt liggen in alle eliminatie matches die hij schoot. Maar liefst vijf keer, inclusief de gouden finale, noteerde hij 150 punten. Daarmee is Mike de eerste sporter ooit die vijf keer 150 punten schoot achter elkaar. Alleen in de kwartfinale was het even spannend toen zowel Mike als zijn Deense tegenstander Mathias Fullerton 150 punten noteerden. Mike won die shoot-off met een 10 die dichter bij het midden van het blazoen zat dan die van de Deen.

Een boogschutter in rood-wit uniform richt zijn pijl en boog tijdens een handboogsportwedstrijd. Andere deelnemers en toeschouwers zijn wazig op de achtergrond te zien.
Een man in een rood-witte trui richt met een gefocuste uitdrukking een compoundboog, die de precisie van handboogsport belichaamt. De achtergrond is blauw en rechtsonder is een "World Series"-logo zichtbaar.

De verdedigende kampioen bij de recurve heren, Steve Wijler, stond ook dit jaar opnieuw in de finale met als tegenstander de Onder 21 kampioen van vorig jaar. Steve won de eerste set, deelde de tweede, maar de Israeliër Roy Dror bleef foutloos, waar Steve zijn kleine steekjes liet vallen.

In totaal waren 31 Nederlanders actief tijdens het Nimes Archery Tournament in Frankrijk. De volgende Indoor Archery World Series zal volgende week plaatsvinden tijdens de Vegas Shoot in Amerika.

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.