Op vrijdag 12 januari 2024 heeft secretaris Henk Miltenburg het officiƫle aandenken, dat hoort bij een jubilerende vereniging overhandigd aan Julien Jumpertz, voorzitter van De Rozenjagers uit Stein. Afgelopen jaar bestond de vereniging 50 jaar en dat werd met een gezellige nieuwjaarsreceptie ter afsluiting van het jubileumjaar gevierd.

Handboogsportvereniging HBS De Rozenjagers Stein is op 3 Maart 1973 opgericht. De eerste trainingen werden gehouden in de achtertuin van de heer Jan Smeets te Meers. Ongeveer een jaar na oprichting kreeg de vereniging een eigen stuk grond, waarop het eerste echte clubgebouw werd gebouwd. In datzelfde jaar werden De Rozenjagers Nederlands kampioen in de B-Klasse. Dit gaf hun het recht de Nederlandse kampioenschappen te organiseren in Stein. In de loop der jaren werd de accommodatie verbeterd, zodat er onder meer een uitstekende binnenbaan ontstond waar menig kampioenschap is verschoten. De huidige accommodatie werd door de toenmalige burgemeester van Stein in 2009 officieel heropend. Ook leverde de club meerdere kampioenen op de verschillende niveaus. Iets waar de club met recht trots op mag zijn.

Complimenten
Uit handen van KHSN-secretaris Henk Miltenburg ontving voorzitter Julien Jumpertz het glazen aandenken, dat KHSN geeft aan jubilerende verenigingen. Normaliter zou dit aandenken al in maart 2023 worden overhandigd. Het bedrijf waar dit aandenken vandaan moest komen, was toen – net voor het jubileum – afgebrand met leverproblemen als gevolg. Daarom werd na de bos bloemen en de handdruk van de bondsdirecteur in maart 2023 nu het aandenken officieel uitgereikt. De secretaris deelde complimenten uit aan de vereniging en de voorzitter in het bijzonder, vanwege de zeer actieve rol voor de handboogsport. Ook onderstreepte hij dat De Rozenjagers het jubileumjaar met diverse activiteiten op een mooie manier hebben vormgegeven. Complimenten!

Zie voor het artikel over het jubileumfeest: https://www.handboogsport.nl/2023/03/07/50-jarig-jubileum-voor-hbs-de-rozenjagers-stein

Ook een jubileum bij de vereniging? Voor een bij KHSN aangesloten vereniging die 25, 50, 75, 100, 125, 150, 175 en 200 jaar enzovoorts bestaat, kan het bondsbestuur een aandenken toekennen. De aanvraag hiertoe dient door de betreffende vereniging bij het bondsbestuur te worden ingediend via info@handboogsport.nl. Na toekenning zal een lid van het bondsbestuur of de algemeen directeur het aandenken komen uitreiken.