Voor de wereldkampioenschappen Veld in Lac La Biche (CAN) geldt een open selectieprocedure. Alle recurve-, compound- en barebowsporters die volgens de regels van World Archery en KHSN gerechtigd zijn voor Nederland uit te komen op het WK Veld kunnen aan de procedure deelnemen. Belangrijke toevoeging voor deze WK Veld is dat het voor de recurve- en barebowsporters de enige mogelijkheid is om deelname aan de World Games af te dwingen.

Bekijk hier de volledige selectieprocedure

Sporters die willen deelnemen aan de selectieprocedure dienen zich per e-mail bij KHSN, t.a.v. Willem van de Worp, via selectieprocedures@handboogsport.nl, aan te melden. Aanmelden kan tot uiterlijk 30 april 2024 onder vermelding van naam, categorie en bondsnummer. Pas bij een schriftelijke bevestiging kan de aanmelding als definitief worden beschouwd.

Sporters worden geselecteerd die minimaal eenmaal hebben voldaan aan de limietscore. Er geldt dat er een maximaal aantal van 3 sporters per discipline geselecteerd kunnen worden. De limiet score kan worden geschoten bij elke Veldwedstrijd die in 2024 geschoten wordt in het World Archery Format en minimaal een week voor de deadline van de final entry van World Archery valt.

Limiet scores dubbele arrowhead
Dames recurve 640 punten
Heren recurve 710 punten
Dames compound 765 punten
Heren compound 810 punten
Dames barebow 610 punten
Heren barebow 675 punten