De Nederlandse ploeg heeft in Fuerteventura maar liefst vier medailles weten te winnen met als kers op de taart Judith Porsch die haar Europese titel prolongeerde op het European Indoor Archery Championship.

Het driedaagse internationale toernooi onder de vlag van IFAA vond plaats op het Canarische Eiland Fuerteventura. Met op de eerste dag een indoor ronde, de tweede dag een flint ronde en op de laatste dag opnieuw een indoor ronde noteerden de deelnemers zeven scores dat tot een totaal klassement gecombineerd werd.

Tweemaal een dubbele naam bij de Nederlanders met Judith en Maarten Porsch, en Jan en Inge Enthoven. Jan Enthoven eindigde net buiten het podium op een vierde plaats in de klasse Veteran Male – Freestyle Unlimited. Inge Enthoven sloot het toernooi af als zesde in de klasse Adult Female – Freestyle Unlimited.

“Het was een heel leuk toernooi, goed georganiseerd en een gezellige sfeer” – Judith Porsch

Bij de familie Porsch zijn er twee medailles en een nieuw record mee naar huis gegaan. Maarten Porsch won de bronzen medaille in de klasse Veteran Male – Historical Bow. Judith won niet alleen de Europese titel, zij verbeterde ook het ‘standard record’ van 509 naar 589.

Ilse Bottema en Tineke Visser-Dijkstra,leden van VZOS Santpoort net als Judith en Maarten, deden voor het eerst mee aan een kampioenschap. Ilse in de Recurve klasse (Adult Female Freestyle Limited Recurve) en Tineke in dezelfde klasse als Judith. (Adult Female Historical Bow). Dat deden zij niet onverdienstelijk want beide dames mogen trots zijn op de derde plaats voor Ilse en tweede plaats voor Tineke.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tijdens het congres dat voorafgaand aan het EIAC plaatsvond is aan Ierland de preferential bid status voor de EIAC van 2026 toegekend.