Mike Schloesser heeft opnieuw een record gebroken: hij staat 1038 dagen aangesloten op de nummer één positie van de wereldranglijst. Daarmee breekt hij het record dat tot nu toe op naam stond van de Colombiaanse Sara Lopez. Gelet op de voorsprong waarmee Schloesser op dit moment de aanvoerder van de ranglijst is, zal zijn record de komende tijd nog flink gaan aanscherpen.

In totaal staat Mike inmiddels 1758 dagen bovenaan de wereldranglijst. Ook dat is een record dat hij elke dag verder aanscherpt.

Mike over zijn record:
“Ik
heb het geluk dat ik dit al heel lang met plezier kan doen. De tijd vliegt als je plezier hebt in de dingen die je doet. Ik schiet steeds pijl voor pijl, vele keren per dag en dat maakt mij nog steeds sterker. Ik ben erg trots op deze prestatie, waarvan ik hoop dat ik er nog vele dagen aan kan toevoegen. Ik wil zeker doorgaan met wat ik nu doe.”

De 30-jarige Schloesser stond in 2015 voor het eerst bovenaan de ranglijst, terwijl hij in 2017 voor het eerst wereldkampioen werd. Hij stond halverwege 2021 opnieuw bovenaan de wereldranglijst, waarna hij opnieuw WK-medailles veroverde in 2021 en 2023 en voor de derde en vierde keer de wereldbeker won. Mike Schloesser staat daarmee al tien jaar aan de top van het compoundschieten. In een sport met zulke kleine marges is het buitengewoon knap dat Mike deze prestaties blijft leveren. Zijn erelijst is inmiddels buitengewoon lang geworden.

Algemeen directeur Arnoud Strijbis:
“Dit is zo knap. Dit is zo goed. Om steeds op dit niveau te blijven presteren, terwijl de grootste prijs voor andere schutters is om van Mike te winnnen. Dat is buitengewoon knap. Heel mooi is dat Mike met beide benen op de grond blijft staan om nog meer pijlen te schieten en successen te behalen in de sport die hem zo dierbaar is. Een hoed af voor hem. Dat is wat hij zo ontzettend verdient. Een sieraad voor de Nederlandse sport!”

Mike Schloesser schiet in het jaar 2024 vele toernooien in de hele wereld. In april zal hij bij de eerste World Cup van dit jaar in Shanghai aan de meet verschijnen. Begin mei zijn de Europees Kampioenschappen in het Duitse Essen, waarbij niet alleen om de Europese titel wordt gestreden, maar ook om een tickets voor de World Games 2025.