Deze week zijn de eerste Handboogawards van het jaar 2023 uitgereikt aan Fleur van de Ven en Willem Bakker tijdens een officieel scoremoment van de TeamNL Handboog recurveselectie op Papendal. Fleur heeft de award voor Talent van het jaar in ontvangst mogen nemen, en Willem de award voor het Handboogmoment van het jaar.

Op Papendal, het thuis van TeamNL Handboog, heeft bondsdirecteur Arnoud Strijbis Fleur en Willem verrast onder toeziend oog van de aanwezige selectie en coaches Jacqueline van Rozendaal en Peter Elzinga.

Talent van het jaar
Deze coaches hebben samen met de andere leden van de technische staf – Willem van de Worp en Marcel van Apeldoorn – een keuze gemaakt voor het Talent van het jaar 2023. De keuze viel op Fleur van de Ven. Fleur is gekozen vanwege haar grote progressie afgelopen jaar. Uitschieters waren de 646 punten score bij de Youth Cup in Catez en haar prestatie tijdens de World Cup in Parijs, waar ze de beste Nederlandse dame was.

Handboogmoment van het jaar
De award voor het Handboogmoment van het jaar is door de stemmers toegekend aan Willem Bakker. Willem schiet niet alleen Outdoor, zoals met de Nederlandse selectie, maar is ook zeer bedreven in de Velddiscipline. Mede daarom stond hij in september 2023 op het Europees kampioenschap veld in het Italiaanse Cesana Torinese. Na een zeer sterke kwalificatie wist Willem de halve finale te winnen en won hij vervolgens het goud en dus de Europese titel. Een geweldige prestatie!

De handboogawards voor de vereniging van het jaar, de vrijwilliger van het jaar, de handboogsporter van het jaar en de breedtesporter van het jaar worden binnenkort uitgereikt. Daarover ziet u de berichten nog wel verschijnen!