In het traject naar de Olympische Spelen van Parijs schoten drie dames en drie heren in Turkije de Spring Cup (voluit het Kahraman Bagatir Spring Arrows Tournament). Met als doel: punten voor de wereldranglijst.

In het damesteam schoten Laura van der Winkel, Quinty Roeffen en Fleur van de Ven. Gaby Schloesser, een vaste naam in het damesteam, deed in de afgelopen week mee aan toernooien in de Verenigde Staten. Bij de heren waren het Steve Wijler, Senna Roos en Gijs Broeksma die aan de meet stonden. En dat deden ze niet onverdienstelijk, want zij wonnen als team het brons bij de recurve heren!

Voorafgaand aan de teamwedstrijden schoten alle zes de TeamNL Handboogsporters een individuele kwalificatie, gevolgd door eliminatierondes. Senna Roos verloor na een 6-2 winst in de 1/24e finale met 0-6 de 1/16e finale. Waar Steve Wijler met 2-6 verloor in de achtste finale, won Gijs Broeksma zijn match met 6-2 en daarmee een plaats bij de beste acht. De kwartfinale tegen Amirkhan Sadikov uit Oezbekistan verloor Gijs met 2-6.
De drie dames kwamen alle drie sterk door de 1/24e finales, maar kwamen in de 1/16e finales te kort. Quinty Roeffen verloor haar match met 4-6 van de Italiaanse Chiara Rebagliati, Laura van der Winkel verloor met 2-6 van de Duitse Elina Idensen en Fleur van de Ven verloor met 3-7 tegen de Italiaanse Roberta Di Francesco.

Gecombineerde scores van de individuele kwalificatie telden voor de teams. Daarmee kwalificeerde het recurve mixedteam (Laura en Steve) zich als zesde, het recurve damesteam als negende en het recurve herenteam als derde. Na een 6-2 overwinning in de achtste finale verloren Laura en Steve met 1-5 van Italiƫ. De recurve dames kwamen net te kort in de achtste finale tegen het als achtste geplaatste Griekenland. De recurve heren schoten zich sterk door de achtste en kwartfinales met 6-2 en 6-0 overwinningen, maar Italiƫ was een maatje te groot voor de Nederlandse mannen. Een verlies van 2-6 in de halve finale en daarmee schoten zij voor het brons tegen Egypte. Die match begonnen de heren sterk met twee keer een setwinst, waarbij zij in de derde en laatste ronde genoeg hadden aan een gelijke stand. Daarmee wonnen Steve, Senna en Gijs het brons in Antalya.