Afgelopen zondag heeft Lowie Claessens tijdens de jaarvergadering ‘zijn’ Handboogvereniging De Meierijers de award voor Vrijwilliger van het jaar 2023 ontvangen uit de handen van bondsdirecteur Arnoud Strijbis.

Lowie is een veelzijdige man in de handboogsport. Hij is voorzitter van De Meierijers in Berkel-Enschot. Als voorzitter loopt hij voorop in heel veel zaken. Hij sjouwt met doelpakken, heeft de leiding over wedstrijden en zoekt naar sponsoren. Verder heeft hij met de vereniging het initiatief genomen voor regiotrainingen voor de jeugd in Midden-Brabant, want de jeugd is de toekomst, zegt Lowie heel vaak. Dat hij tussen de leden van De Meierijers de award kreeg uitgereikt, vond Lowie heel mooi. Na de nodige lof uit de mond van de bondsdirecteur, reageerde Lowie op de voor hem zo kenmerkende wijze: 

“Zonder alle andere vrijwilligers kan ik het niet doen. Ik ben heel blij met de inzet van velen, want dat maakt de verenigingen.”

Lowie is sinds vorig jaar ook actief als lid van de bondsraad namens Rayon 2. In de bondsraad en de rayonvergadering toont Lowie ook zijn immer constructieve houding.

Verder zien we Lowie vaak terug op grote toernooien, zoals de Invictus Games in 2022, de European Para Championships in 2023 en nationale kampioenschappen. Ook daar is Lowie een man die met zijn inzet, kennis en kunde de wedstrijden tot een plezierige omgeving voor de schutters wil maken. En dat lukt ook vaak!

Lowie, dank voor jouw geweldige inzet voor de handboogsport. Je bent met recht Vrijwilliger van het jaar 2023! Met deze uitverkiezing krijgt Lowie tevens de mogelijkheid om 250 euro te besteden aan een doel om de handboogsport te stimuleren. We zijn ervan overtuigd dat ook dat geld een goede bestemming gaat krijgen, want bij Lowie staan de sporters en de sport altijd centraal!