Tijdens de finales van de Youth Cup in Sofia hebben de sporters van Jong TeamNL Handboog meerdere medailles in de wacht gesleept. Met driemaal brons en eenmaal zilver een succesvolle afsluiter in Bulgarije.

Het Compound Onder21 Jongens Team bestaande uit Martijn Schiphorst, Damian Tempelman en Stef Willems kwalificeerde zich eerder deze week als derde en won met afstand de halve finale van Oekraïne. In de Gouden finale tegen Italië kwamen de jongens in de eerste ronde al zes punten te kort en bewezen de Italianen zich een maatje te groot voor onze Nederlandse jongens. Martijn, Damian en Stef winnen het zilver in de match die eindigde met 229-214.

Stef Willems schoot diezelfde dag nog een teamfinale, deze samen met Jessie van den Munckhof in het Compound Onder21 Mixed Team. Met een vierde plaats in de kwalificatie begonnen het duo de eliminatiefase met een -bye-, wonnen zij de kwartfinale van Israël met 140 tegen 128, de halve finale verloren zij met 132 tegen 143 van Frankrijk maar kwamen zeer sterk terug in de bronzen finale tegen Hongarije. Stef en Jessie wonnen het brons met 154 tegen 127.

Jessie van den Munckhof vervolgde het succes van de teamfinales met het brons bij de Compound Onder21 Meisjes. Na een sterke eliminatiefase en een spannende halve finale schoot zij voor het brons tegen de Britse Chloe A’Bear. En ook deze finale begon spannend want beide meisjes bleven gelijk de eerste twee ronden. In de derde en vierde ronden wist Jessie afstand te nemen van de Britse en won het brons.

Quinten van Roosmalen begon de eliminatiefase met een -bye- en won vervolgens sterk de achtste en kwartfinales. In de halve finale moest hij elf punten toegeven aan zijn Duitse tegenstander met als gevolg een plaats in de bronzen finale bij de Compound Onder18 Jongens. Quinten ging sterk van start tegen Alfie Ridding uit Groot Brittannië met twee punten voorsprong in de eerste ronden en bouwde dit uit tot zes punten voorsprong aan het einde van de match waarmee hij het brons won in Sofia.

 


Finaleplaatsen en medaillekansen voor Jong TeamNL Handboog

[18-04-2024 19:45]

Na de kwalificaties eerder deze week hebben de talentvolle sporters van TeamNL Handboog ook de eliminatieronden afgesloten in Sofia. Medaillekansen zijn er individueel voor Jessie van den Munckhof bij de Compound Onder21 Meisjes en Quinten van Roosmalen bij de Compound Onder18 Jongens. Bij de teams schiet het Recurve Onder18 Jongens team, Compound Onder21 Jongens team en Compound Onder21 Mixed team voor medailles.

Recurve
Bij de Recurve Onder21 Jongens kwam Yael Smeets net te kort voor de halve finale. Na een kwalificatiescore die goed was voor een vijfde plaats kwam Yael twee setpunten tekort in de kwartfinale tegen Ben Greiwe uit Duitsland.
Michelle Verlouw won haar 1/24e finale bij de Recurve Onder21 Meisjes met 6-0, maar kwam in de 1/16e uit tegen nummer een gekwalificeerde Sloveense. Met een setwinst eindigde deze match in een 2-6 verlies voor Michelle.
Voor de Recurve Onder18 Jongens was het spannend in de 1/16e finale. Daar waar Cas Heijthuisen zijn match met 6-4 won, verloor Thorben Delsing met 0-6. Voor Rob Janssen kwam het aan op een shoot-off, die hij verloor. Cas herhaalde de spannende match eerder met opnieuw een 6-4 winst, waar hij in de laatste drie sets de punten binnenhaalde. De kwartfinale tegen zijn Poolse tegenstander verloor hij met 2-6.
De drie Recurve Onder18 Meisjes kwamen zonder problemen door de 1/24e finale, maar in de 1/16 moest Frederique Meijerse haar meerdere erkennen in haar Duitse tegenstander met een 0-6 verlies. Kris van den Munckhof en Nele Bakker wonnen beiden hun matches en gingen door naar de achtste finales. Beide dames schoten een spannende match, waar Kris met 4-6 verloor van dezelfde tegenstander als waar Frederique de 1/16e finale van verloor. Nele Bakker schoot een gelijke set en won een set maar dat was niet genoeg en verloor met 3-7.

Compound
Stef Willems bereikte de kwartfinale bij de Compound Onder21 Jongens, waar Martijn Schiphorst en Damian Tempelman hun matches in de 1/16e finale verloren. Martijn kwam negen punten tekort tegen zijn Italiaanse tegenstander, waarmee de match eindigde met een 126-137 score. Damian kwam acht punten te kort en eindigde met een 126 – 132 verlies tegen zijn Oekraïense tegenstander. Stef won zijn achtste finale met slechts een puntje verschil, en datzelfde ene puntje kwam hij tekort in de kwartfinale, die hij verloor met 142 tegen 143.
Bij de Compound Onder21 Meisjes schoot Jessie van den Munckhof zich zeer sterk door de eliminatiematches, wat resulteerde in een plaats in de halve finale. Die halve finale schoot zij tegen Lea Girault uit Frankrijk en eindigde in een shoot-off na een 142-142 gelijke stand. Beide meisjes schoten een 9, waar die van Girault dichterbij het midden zat. Jessie schiet zaterdag om het brons tegen de Britse Chloe A’Bear.
Kans op brons is er ook voor Quinten van Roosmalen, want hij bereikte de halve finale zonder enige problemen. Waar Quinten zich als derde kwalificeerde was zijn tegenstander in de halve finale de als tweede gekwalificeerde Duitser Noah Nuber. Deze match eindigde in een verlies voor Quinten met 136-147. De finale om het brons schiet hij vrijdag tegen de Brit Alfie RIdding.

Teams
Bij de teams zijn er drie kansen op medailles. Het Compound Onder21 Jongens team gaat schieten voor goud tegen het Italiaanse team na een sterke overwinning in de halve finale tegen Oekraïne. Het Compound Onder21 Mixed team schiet voor brons, nadat het team de halve finale van Frankrijk verloor. En het Recurve Onder18 Jongens team schiet ook voor brons na een spanende achtste finale en een sterke winst in de kwartfinale.

 


Jong TeamNL Handboog kwalificeert zich in Sofia

[16-04-2024 20:30]

Op de eerste dag van de Youth Cup in het Bulgaarse Sofia hebben de jonge sporters van TeamNL Handboog de kwalificaties geschoten. Dertien sporters zijn met de technische staf afgereisd naar Bulgarije voor deze internationale seizoen opener voor de jeugd.

Er zijn hoge noteringen voor de Nederlandse ploeg met een derde plaats voor Quinten van Roosmalen bij de Compound Onder18 Jongens en ook een derde plaats voor Stef Willems bij de Compound Onder21 Jongens. Damian Tempelman kwalificeert zich in dezelfde categorie als 21e en Martijn Schiphorst als 23e. Daarmee kwalificeren zij zich als team ook als derde, een sterk begin. Ook Jessie van den Munckhof schoot de kwalificatie met Compound bij de Onder21 Meisjes en kwalificeerde zich als twaalfde. Jessie maakt samen met Stef ook het Compound Onder21 Mixed Team dat zich als vierde heeft gekwalificeerd voor de eliminatiefase.

Bij de recurve mannen is het Yael Smeets die zich als beste kwalificeert op een vijfde plaats bij de Under21 Jongens. Cas Heijthuisen kwalificeerde zich net binnen de top tien als negende bij de Onder18 Jongens, Thorben Delsing kwalificeerde zich als 28e en Rob Janssen als 35e. Bij de meisjes kwalificeerde Nele Bakker zich als 14e bij de Onder18 Meisjes, Frederique Meijerse zich als 23e en Kris van den Munckhof zich als 39e. Michelle Verlouw is het enigste Nederlandse sporter bij de Onder21 Meisjes en kwalificeerde zich als 33e.
Voor de recurve teams betekent dit dat het Under18 Jongens team zich als zesde heeft gekwalificeerd, het Onder18 Meisjes team zich als zevende heeft gekwalificeerd, het Onder18 Mixed team zich als zevende heeft gekwalificeerd en het Onder21 Mixed team zich als elfde heeft gekwalificeerd.