Tijdens de jeugdtraining bij zijn vereniging – Sint Bernardus in Bergeijk – is John Fransen door bondsdirecteur Arnoud Strijbis verrast met de award van Breedtesporter van het jaar. Onder toeziend oog van de trainende jeugd, bestuursleden en actieve schutters van de club nam John de award met een grote lach in ontvangst. Onder groot applaus ook natuurlijk!

John Fransen is al sinds zijn tiende bondslid en daarmee ruim 22 jaar lid van KHSN. Met korte tussenpauze naar V.Z.O.D. Volkel is hij al een geruime tijd lid van HBV Sint Bernardus. John is jeugdtrainer bij de vereniging en staat bekend als een van de beste schutters van de vereniging. Dit jaar is dat laatste ook duidelijk geworden. Eerst werd John als lid van het team van Sint Bernardus bondskampioen bij de indoor recurve (ereklasse). Kort daarna werd hij Nederlands kampioen op de 25-meter-1-pijl (individueel). Het heeft John vele jaren training gekost om tot deze prestaties van formaat te komen. Hijzelf, maar ook de vereniging, is dermate trots op deze bijzondere prestaties!

Natuurlijk wilde John ook het hoogste bereiken in de handboogsport, maar toen hij erachter kwam dat dat niet voor hem is weggelegd, heeft hij er voor gekozen met plezier zelf te schieten. En met plezier anderen te laten schieten. Dat het aantal jeugdleden bij de vereniging groeit, vindt hij dan ook geweldig! De piramide versterken is voor John een belangrijk doel; de piramide waarvoor de verenigingsstructuur zo belangrijk is.

Met zijn inzet, stimulans voor anderen en als teamspeler is John Fransen breedtesporter van het jaar 2023 geworden!