Van 23 tot en met 28 april komen de sporters van TeamNL Handboog in actie tijdens de eerste World Cup van het seizoen. De Hyundai Archery World Cup gaat dit jaar van start in China. Er zijn in dit Olympische jaar slechts drie World Cupwedstrijden, naast China zijn er nog wedstrijden in Zuid-Korea en Turkije. De finale zal in oktober plaatsvinden in Mexico.

Voor TeamNL Handboog komen er twaalf sporters in actie, vier in elk van de volgende categorie├źn. Bij de heren recurve zijn dit Steve Wijler, Gijs Broeksma, Senna Roos en Jonah Wilthagen. Bij de dames recurve zijn het Gaby Schloesser, Laura van der Winkel, Quinty Roeffen en Fleur van de Ven. Ook is er een voltallig team bij de heren compound met Mike Schloesser, Sil Pater, Jay Tjin-A-Djie en Stef Willems.

De sporters komen in actie onder leiding van hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal, coaches Peter Elzinga en Marcel van Apeldoorn. Als fysiotherapeut voegt Cas Karsenberg zich bij het team om de sporters zo goed mogelijk te laten presteren.

Het programma in Shanghai is als volgt:

Dinsdag
– Training
– Kwalificatie Compound

Woensdag
– Eliminatie ronde Compound teams
– Kwalificatie Recurve

Donderdag
– Eliminatie ronde Recurve teams
– Eliminatie ronde Compound

Vrijdag
– Eliminatie ronde Mixed teams
– Eliminatie ronde Recurve

Zaterdag
– Finales Compound

Zondag
– Finales Recurve