Ieder jaar organiseert NOC*NSF de Paralympische talentendag op Papendal. Ook dit jaar is de handboogsport vertegenwoordigt en het blijkt dat er veel interesse is voor onze sport. Maar liefst 38 deelnemers hebben zich aangemeld, dus in alle vier de sport rondes hadden we enthousiaste en gemotiveerde deelnemers.

Deelnemers met allemaal een andere achtergrond, verhaal maar met één ding gemeen: ze willen heel graag een paar pijlen schieten en persoonlijk ervaren wat de sport voor hen doet. Een aantal komt ook met de vraag ‘kan ik met mijn persoonlijke uitdagingen de sport wel beoefenen?’. Soms zijn de juiste hulpmiddelen de oplossing en kan er geschoten worden. Dus ook met een arm, een armprothese, blind

En als je dan aan het einde van de dag van de moeder van een van de jongste deelnemers hoort dat boogschieten de mooiste sport was die haar zoon heeft beoefend, dan wordt je blij. Ook als je van een aantal deelnemers de feedback krijgt “wisten we niet dat deze sport mogelijk was met mijn handicap zo blij dat ik dit ontdekt heb.”

Kortom een zeer geslaagde dag met een mogelijk vervolg voor een aantal deelnemers omdat zij hebben aangegeven dat ze de sport wel willen gaan beoefenen bij een vereniging. Wie weet over een aantal jaren mogelijke Paralympische Handboogsporters.