Het compound heren team bestaande uit Mike Schloesser, Sil Pater en Stef Willems heeft het zilver gewonnen tijdens de Hyundai Archery World Cup in het Chinese Shanghai.

Na een gezamenlijke kwalificatieronde die goed was voor een tiende plek, schoten de sporten van TeamNL Handboog zich door de eliminatieronden. De achtste finale werd al even spannend met een beslissende shoot-off, maar de kwartfinale wonnen zij sterk van het Amerikaanse team. Tegen het Franse team in de halve finale kwam het op millimeters aan na een gelijke stand met de pijlen van de Nederlanders het dichtst bij het midden van het blazoen, met een plek in de gouden finale als gevolg.

Die gouden finale schoten zij vandaag tegen het team uit India. In de eerste set kwamen de Nederlanders op een aantal punten achterstand maar de twee daaropvolgende ronden bleven de teams gewaagd aan elkaar. Echter was de achterstand uit de eerste ronde en het verschil in de laatste ronde te groot en nemen de Nederlanders het zilver mee naar huis. Een geweldige prestatie van Mike, Sil, Stef en de technische staf.

 


TeamNL Handboog sluit laatste eliminatiefase af in Shanghai

[26-04-2024 12:45]

Vandaag kwamen de TeamNL Handboogsporters met recurve opnieuw in actie na de team eliminaties gisteren. Helaas kwam daarmee het toernooi ook ten einde voor hen zonder TeamNL Handboog in de recurve finales op zondag. Zaterdag heeft TeamNL Handboog kans op goud met het Compound Heren Team.

Bij de recurve dames was het Gaby Schloesser die haar 1/32 finale sterk won van haar Turkse tegenstander en ook Laura van der Winkel wist mooi terug te komen en haar match te winnen na een 4-0 achterstand. Fleur van de Ven verloor van de als vierde geplaatste Chinese en Quinty Roeffen won haar eerste set maar verloor uiteindelijk met 3-7 van Charline Schwarz uit Duitsland. Tijdens de 1/16e finale won Gaby de eerste set tegen de Israëlische Mikaella Moshe. Beide dames wisselden de sets af tot een 4-4 gelijke stand waarna de Israëlische de laatste set won. Ook voor Laura eindigde het in de 1/16e finale want na de eerste set te hebben gewonnen gaf haar Amerikaanse tegenstander geen ruimte meer en kwam het uit op een 2-6 verlies.

Voor Gijs Broeksma en Steve Wijler kwam het toernooi in Shanghai ten einde in de 1/32e finale. Gijs kreeg de als 27e gekwalificeerde Berkay Akkoyun uit Turkije als tegenstander waar hij met 2-6 van verloor. Voor Steve was Chun-Heng Wei de tegenstander in de 1/32e finale. Zijn tegenstander won de eerste set, Steve de tweede set, maar de twee andere sets waren voor Wei. Senna Roos won de 1/32e finale sterk met 6-2 maar verloor daarna zijn 1/16e finale met 3-7 van Chih-Chun Tang. Senna wist de eerste set nog te winnen, de derde was gelijk maar de sporter uit Chinese Taipei won de match. Jonah Wilthagen kwalificeerde zich als 56e en kreeg direct een sterke tegenstander in de 1/32e finale, de Kazak Ilfat Abdullin die zich als negende had gekwalificeerd. De match begon met bedeelde punten maar Jonah nam al snel de leiding met twee gewonnen sets en won de match. Na deze sterke prestatie schoot Jonah een spannende 1/16e finale waarbij de eerste twee sets uitkwamen op gelijke punten, maar uiteindelijk sloot zijn tegenstander uit Bangladesh de set af met de winst.

Het recurve mixed team bestaande uit Laura en Steve verloor de 1/12e finale van het Iraanse duo. Na de eerste set te hebben gewonnen kwam het Nederlandse duo punten te kort om de winst naar zich toe te trekken.

Morgen heeft TeamNL Handboog kans op goud met het Compound Heren Team!

 


Heftige dag in Shanghai voor TeamNL Handboog

[25-04-2024 18:45]

Het kwam vandaag niet tot zijn recht vandaag voor TeamNL Handboog. Waar de recurve heren als team al strandde in de 1/12 was het na een mooie match voor de recurve dames afgelopen in de achtste finale. De sporters met de compound boog vonden ook het einde van het toernooi. Waar Mike Schloesser te kort kwam tijdens de shoot-off in de achtste finale sloten Jay Tjin-A-Djie, Stef Willems en Sil Pater het toernooi af in de 1/32e finale.

De dag begon met de team eliminaties voor recurve. Steve, Senna en Gijs kregen het Australische team als tegenstander. Na een 4-0 achterstand wisten de Nederlandse mannen een setpunten te score maar de Australiërs wonnen de match. De recurve dames wonnen de 1/12e met 6-2 van het Sloveense team en schoten daarna een spannende match tegen de Duitse dames. Om en om wonnen de twee teams een set waarmee het aankwam op een shoot-off. Deze verloren zij helaas, mooi geschoten, zo laat hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal weten.

’s Middags was het aan de compound heren om individueel de eliminatieronden te schieten. Jay Tjin-A-Djie kwam uit tegen de als vierde geplaatste Koreaan Jaewon Yang waar hij van verloor met 140-149. Stef Willems kreeg eveneens een hooggeplaatste tegenstander in de vorm van de Amerikaan Kris Schaff. Ook voor hem eindigde het toernooi hier na een 140-146 verlies. Sil Pater bleef tot in de tweede set gelijk met zijn Koreaanse tegenstander maar kwam uiteindelijk toch vier punten te kort. Mike Schloesser wist de 1/32 sterk te winnen en ook de 1/16e finale won hij. De achtste finale tegen Priyansh uit India eindigde in een 149-149 gelijke stand met een shoot-off als gevolg. Daar viel het voordeel aan de kant van Priyansh met een tien tegen de negen van Mike.

Morgen nieuwe kansen voor de TeamNL Handboogsporters met recurve tijdens het individuele toernooi

 


Compound team schiet voor goud, recurve schiet kwalificatie

[24-04-2024 17:45]

Na de kwalificaties op dinsdag schoten de TeamNL Handboogsporters met compound direct al de eliminatiefase voor teams met als resultaat een plaats in de gouden finale! Ook de TeamNL Handboogsporters met recurve kwamen in actie, zij schoten de kwalificatieronde.

Na een kwalificatie op de tiende plaats kregen Mike, Sil en Stef het Mexicaanse team als tegenstander in de achtste finale. Een spannende match want de score kwam gelijk op 235-235 met een shoot-off als gevolg. De Nederlandse mannen wisten de shoot-off met 29 tegen 28 punten te winnen en gingen zo door naar de kwartfinale. Die kwartfinale wisten zij sterk van het Amerikaanse team te winnen maar de halve finale was nog spannender dan eerder. Met een gelijke score van 233-233 tegen het Franse team kwam het opnieuw aan op een shoot-off waarbij beide teams 30 punten noteerden. Echter schoten onze mannen de hun 30 dichterbij het midden van het blazoen met een gouden finaleplaats als resultaat! India zal de tegenstander zijn aanstaande zaterdag.

Na de trainingen te hebben geschoten volgen vandaag de eerste tellende pijlen door de lucht voor de sporters met recurve. De hoogste notering was er voor Steve Wijler met een 30e plaats. Senna Roos plaatste zich als 37e voor de eliminatiefase en Gijs Broeksma als 38e. Jonah Wilthagen noteerde 660 punten met een 56e plaats als resultaat. Bij de vrouwen staat Laura van der Winkel bovenaan de lijst met Nederlandse. Laura kwalificeerde zich als 37e met 648 punten. Daarachter vinden we Quinty Roeffen op een 39e plaats, Gaby Schloesser op een 42e plaats en Fleur van de Ven op een 61e plaats. Daarmee gaan alle TeamNL Handboogsporters door naar de 1/32 finale.

Bij de recurve teams heeft het recurve mannen team zich op basis van de scores van Steve, Senna en Gijs zich als 13e gekwalificeerd voor de eliminatiefase. Het recurve vrouwen team heeft zich op basis van de scores van Quinty, Gaby en Laura als 14e gekwalificeerd. Het recurve mixed team, op basis van Quinty en Steve, plaatst zich als 18e voor de eliminatiefase. Daarmee komen de Nederlandse teams in een vroeg stadium uitdagende tegenstanders tegen maar “zeker niet onmogelijk”, zo laat hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal weten.

 


Eerste tellende pijlen voor TeamNL Handboog in Shanghai

[23-04-2024 14:50]

Deze week vindt de eerste Hyundai Archery World Cup van het jaar plaats in het Chinese Shanghai. TeamNL Handboog neemt tijdens de eerste World Cup in dit Olympische jaar deel met twaalf sporters, vandaag was het aan de sporters met compound om de kwalificaties te schieten.

Dat deden zij niet onverdienstelijk met een derde kwalificatie plaats voor Mike Schloesser. Sil Pater kwalificeerde zich als 48ste, Stef Willems is na de Youth Cup direct door gekomen en kwalificeerde zich als 60ste met een punt verschil om Jay Tjin-A-Djie op de 61e plaats.
Het Compound Mannen team bestaande uit Mike, Sil en Stef begint op woensdag de eliminatiefase als tiende.

Individueel gaan de sporters met de compound boog verder op donderdag, dan staan de 1/32e finales gepland. Eerder vandaag waren de sporters met de recurve boog ook al op het veld te vinden, maar dan voor de officiële training.