Afgelopen vrijdag is Sarina van Dalen, van handboogvereniging OGIO 1864, geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Uit handen van de burgemeester van Eindhoven, Jeroen Dijsselbloem, ontving zij op een plechtige bijeenkomst deze zeer verdiende onderscheiding.

Al ruim 20 jaar is Sarina actief voor de handboogsport en stichting Aan de Meet (sportcomplex en buurthuis). Begonnen als lid van handboogvereniging OGIO 1864 heeft zij zich in de loop der jaren ontwikkeld tot trainer, scheidsrechter en wedstrijdleider. Van 2015 tot 2023 was zij voorzitter van OGIO 1864. Die functie heeft zij neergelegd sinds zij in 2023 is toegetreden tot het bestuur van KHSN. Vanuit haar lidmaatschap bij de handboogvereniging is zij zich gaan inzetten als vrijwilliger bij de stichting die het clubgebouw beheert. Van vrijwilliger is zij beheerder geworden en heeft ze samen met haar man van ‘Aan de Meet’ een duurzame, inclusieve accommodatie weten te maken. Waar niet alleen de verenigingen en clubs van harte welkom zijn, maar ook bewoners uit de wijk.

Wij willen Sarina van harte feliciteren met deze zeer verdiende onderscheiding.