Vandaag schoten de sporters van TeamNL Handboog de achtste finale bij de Compound Men Open Dubbels. Mark de Gier en Roy Klaassen kwalificeerden zich eerder als achtste en schoten vandaag tegen het Roemeense duo.

Die match begon met een voorsprong in de eerste set voor het Roemeense duo. In de tweede set schoten beide duo’s evenveel punten maar waar bij recurve dan setpunten worden gedeeld, tellen we bij compound het totaal aantal punten op. Daardoor ging het Roemeense duo na nog eens een sterke derde set aan de leiding. In de vierde set wisten de Nederlanders nog drie punten terug te pakken maar dat was niet genoeg.

Mark en Roy verliezen de achtste finale met 138 tegen 144 en beëindigen daarmee het Europees Kampioenschap in Rome.


Mark en Roy eindigen individuele toernooi in Rome

[21-05-2024 13:30]

Op de tweede competitiedag van de Europese Kampioenschappen Para Archery in Rome zijn Mark de Gier en Roy Klaassen gestand in de 1/16e finales. Zij schieten woensdag verder als duo op het team onderdeel.

Na de kwalificatie op maandag schooten Mark en Roy vandaag de eerste individuele matches. Roy kwam uit tegen de als 13e gekwalificeerde Bulent Korkmaz uit Turkije. Zijn Turkse tegenstander beperkte het aantal fouten tot het minimum waar Roy hier en daar een aantal punten misliep. Roy verloor de match met 136 tegen 143.
Mark schoot zijn 1/16e finale match tegen de als negende geplaatste Ivan Dziadyk uit Oekraïne. Zijn Oekraïense tegenstander pakte in de eerste drie sets een voorsprong waar Mark in de vierde en vijfde set het verschil gelijk hield. Mark verloor de match met 135 tegen 140.

Mark en Roy komen morgen weer in actie op het team onderdeel bij de Compound Men Open Dubbels. Daar schieten zij tegen het Roemeense duo de achtste finale.


Mark en Roy kwalificeren zich in Rome voor eliminatiefase

[20-05-2024 17:30]

Mark de Gier en Roy Klaassen hebben zich vandaag gekwalificeerd in het Italiaanse Rome. Na twee series op 50 meter is de kwalificatie voor de eliminatiefase bekend.

Roy is de hoogst geplaatste Nederlander met een 20e plaats en een totaal van 658 punten. Mark kwalificeerde zich op de 24e plaats met 641 punten. Beide heren komen in actie binnen de Compound Men Open klasse.

Morgen gaat het toernooi verder met de 1/16e finales waarbij Roy tegen de 13e geplaatste Bulent Korkmaz schiet, en Mark tegen de als negende geplaatste Ivan Dziadyk.

 


EK Para Outdoor met twee Nederlanders

[20-05-2024 09:52]

Bij de Europese Kampioenschappen Para Archery in Rome staan Mark de Gier en Roy Klaassen op de deelnemerslijst. Natuurlijk worden zij begeleid door coach Pier Elzinga. Mark en Roy komen uit op het individuele nummer Compound Men Open en samen vormen zij TeamNL Handboog in de teamwedstrijd.

Na de prachtige European Para Championships 2023 in Rotterdam zijn er in 2024 opnieuw Europese Kampioenschappen. Dit keer wordt er geschoten op een ruim opgezet veld aan de rand van Rome. De gouden finales zijn vrijdag op een historische locatie: Ostia Antica. 

Programma TeamNL Handboog

  • Maandagmiddag 20 mei: kwalificatie
  • Dinsdagmiddag 21 mei: individuele eliminatierondes
  • Woensdagochtend 22 mei: eliminatierondes teamwedstrijden

De bronzen finales worden geschoten op donderdag 23 mei; de gouden finales op vrijdag 24 mei.

In Rotterdam behaalden Mark en Roy vorig jaar een geweldig mooie bronzen medaille in de teamwedstrijd. Laten we hopen dat ze dat in in 2024 weer opnieuw tot een prachtige podiumplek kunnen komen, als team en individueel.

Updates van de competitie zijn te volgen via www.handboogsport.nl en Ianseo.

 

Foto: Pier Elzinga