Mike Schloesser heeft tijdens de Hyundai Archery World Cup in Yecheon het brons gewonnen bij de compound heren.

Na een sterke kwalificatie eerder deze week schoot Mike zich zonder echte problemen door de eliminatiefase tot de halve finale die eerder vandaag plaatsvond op het finale veld in Yecheon. Die halve finale tegen de Amerikaan Sawyer Sullivan ging in het voordeel van de Amerikaan van start maar Mike wist de score op een gelijke stand terug te krijgen. De match eindigde in een 147 – 147 gelijke stand met een shoot-off als gevolg. Daarbij schoten beide heren een 10 maar die van Sullivan zat dichterbij het midden.

De strijd in de bronzen finale schoot Mike tegen Prathamesh Bhalchandra Fuge uit India. Daar ging Mike met drie perfecte sets van start, maar de Indiër liet geen punten liggen met opnieuw een gelijke stand tussen de twee heren. Een score van 148 – 148 eindigde daarmee in een shoot-off die met een X tegen een 9 werd gewonnen door Mike. Daarmee eindigt Mike de derde plaats tijdens de World Cup in Yecheon en neemt hij de bronzen medaille mee terug naar Nederland.


TeamNL Handboog recurve sluit World Cup af, compound finale op zaterdag

[24-05-2024 13:15]

De sporters van TeamNL Handboog met recurve hebben vandaag de Hyundai Archery World Cup in het Zuid-Koreaanse Yecheon afgesloten met de individuele en mixed team eliminatiefase.

De dag in Yecheon begon met de eliminatiefase voor mixed teams. Vanuit TeamNL Handboog stonden Gaby Schloesser en Steve Wijler in de 1/12e finale tegen het duo uit Australië. Het Nederlandse duo ging sterk van start met een setwinst maar beide duo’s waren aan elkaar gewaagd met een 4-4 gelijke stand en een shoot-off als gevolg. Daarbij werden de twee negens van het duo uit Australië dichter bij het midden beoordeeld dan de twee negens van Gaby en Steve.

Individueel schoten de sporters met recurve in de middag de eliminatiefase vanaf de 1/32e finale. Daarbij verloren Laura van der Winkel, Gijs Broeksma en Senna Roos de eerste matches van de dag en waren het Gaby Schloesser, Fleur van de Ven en Steve Wijler die door gingen naar de 1/16e finale. Fleur schoot haar match tegen de als achtste gekwalificeerde Katharina Bauer uit Duitsland. De Duitse ging de match van start met twee sets winst, maar in de derde match deelden ze de punten. Fleur won de vierde set maar dat was niet meer genoeg voor deze match. Gaby Schloesser won de 1/16e finale na een spannende match met een shoot-off en kwam in de achtste finale uit tegen de als tweede gekwalificeerde Hunyoung Jeon. Gaby wist tot twee keer toe de setpunten te delen maar de winst ging naar de Koreaanse. Bij de heren was het Steve die de 1/16e finale schoot. Dat deed hij tegen Baptiste Addis uit Frankrijk waarbij de heren tot drie keer toe de punten deelden en beide een set wonnen. De 5-5 gelijke stand vroeg om een shoot-off die eindigde in het voordeel van de Fransman.

Morgen, zaterdag 25 mei, staat Mike Schloesser bij de compound heren in de halve finale van de World Cup. Deze zal rond 15:21 plaatselijke tijd (08:21 Nederlandse tijd) van start gaan.


Mike Schloesser in halve finale World Cup Yecheon

[23-05-2024 15:15]

Mike Schloesser heeft vandaag de halve finale bereikt bij de compound heren tijdens de World Cup in Yecheon (Zuid-Korea). Ook de recurve teams kwamen vandaag in actie, daarbij heeft het recurve heren team de kwartfinale bereikt en sloot het recurve dames team de eliminatiefase af in de achtste finale.

Op de donderdag van de Hyundai Archery World Cup in het Zuid-Koreaanse Yecheon kwamen sporters van TeamNL Handboog in actie tijdens zowel het ochtendprogramma voor recurve teams, als het middagprogramma voor individuele sporters met compound.

Waar zowel het recurve heren als dames team pre-seeded waren voor de achtste finale verloor het recurve dames team met 3-5 van de Franse tegenstander. Quinty, Gaby en Laura wonnen de eerste set, deelden de tweede maar Frankrijk won de twee sets daarna. Het recurve heren team ging sterk van start en won de achtste finale met 5-1 van Vietnam. In de kwartfinale tegen Canada kwamen Gijs, Senna en Steve in iedere set net te kort en verloren zij met 0-6.

Bij de compound heren stonden Mike, Jay en Stef aan de lijn. Waar Mike een -bye- had in de 1/32e finale schoten Jay en Stef de eerste individuele eliminaties. Stef kwam net te kort met 142 tegen 143 in zijn match tegen de Fransman Adrien Gontier. Jay verloor zijn match van Nico Wiener uit Oostenrijk met 139 tegen 147. Mike won alle matches tot en met de kwartfinale waarin hij de achtste finale met een perfecte score won. De halve finale zal zaterdag plaatsvinden en schiet Mike tegen Sawyer Sullivan uit Amerika.


Recurve kwalificaties en compound team eliminatie in Yecheon

[22-05-2024 13:15]

Vandaag schoten de sporters van TeamNL Handboog met recurve de kwalificaties, eerder op de dag schoot het compound heren team de eliminatie match in de achtste finale.

Gaby Schloesser is bij de sporters met recurve de hoogste gekwalificeerde Nederlandse. Gaby noteerde 663 punten en gaat daarmee als 15e de eliminatiefase in die vrijdag verder gaat. Op de 25e plaats staat Fleur van de Ven met een knappe prestatie en 658 punten. Laura van der Winkel plaatst zich als 33e voor de eliminatie fase en Quinty Roeffen komt helaas te kort voor de beste 64 met een 73e plaats.
Bij de recurve heren is Gijs Broeksma de hoogst geplaatste Nederlander op een 19e plaats met 673 punten, een gelijk aantal punten als Senna Roos op de 20e plaats. Steve Wijler kwalificeerde zich met 664 punten als 44e voor de eliminatiefase en Jonah Wilthagen komt met een 98e plaats niet meer individueel in actie in Yecheon.

De recurve teams kwalificeerden zich vandaag op basis van de individuele scores. Daarmee is zowel het recurve heren team als het recurve vrouwen team pre-seeded voor de achtste finale op donderdag. Het recurve mixed team schiet vrijdag de 1/12e finale tegen het duo uit Australië.

Eerder op de dag kwam het compound heren team in actie in de achtste finale, waarbij de Italiaanse tegenstander sterker was. Kleine verschillen zorgden voor een 230 tegen 236 verlies.


Sporters met compound kwalificeren zich in Yecheon

[21-05-2024 16:15]

Nadat vanmorgen de officiële training plaatsvond schoten de sporters van TeamNL Handboog met de compound boog vanmiddag de twee kwalificatie sessies.

Daarbij kwamen drie Nederlandse sporters in actie met Mike Schloesser op een sterke tweede plaats met 716 punten. Met deze tweede plaats kwalificeert hij zich automatisch voor de 1/16e finales op donderdag. Stef Willems kwalificeerde zich als 40e met 697 punten en Jay Tjin-A-Djie als 53e met 691 punten. Stef schiet aanstaande donderdag de 1/32e finale tegen de als 25e geplaatste Adrien Gontier, Jay schiet zijn match in de 1/32e finale tegen de als twaalfde geplaatste Nico Wiener.

Als team kwalificeerden de compound heren zich als negende en schieten zij morgen de achtste finale tegen het Italiaanse trio dat zich als achtste heeft gekwalificeerd.

 


TeamNL Handboog in actie op Koreaanse World Cup in Yecheon

[21-05-2024 09:02]

Deze week komt TeamNL Handboog weer in actie na een succesvol Europees Kampioenschap in het Duitse Essen. Yecheon is gastheer voor de tweede Hyundai Archery World Cup van het seizoen 2024.

Vanuit TeamNL Handboog komen de volgende sporters en de begeleidende staf in actie. Bij de heren recurve zijn dat Steve Wijler, Gijs Broeksma, Senna Roos en Jonah Wilthagen. Bij de dames recurve zijn dat Gaby Schloesser, Laura van der Winkel, Quinty Roeffen en Fleur van de Ven. Bij de heren compound het drietal Mike Schloesser, Jay Tjin-A-Djie en Stef Willems.

Programma:

  • Dinsdag: Kwalificatie Compound
  • Woensdag: Kwalificatie Recurve
  • Donderdag: Compound eliminaties
  • Vrijdag: Recurve eliminaties
  • Zaterdag: Compound finales
  • Zondag: Recurve finales

Technische staf
De technische staf vanuit TeamNL Handboog bestaat uit hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal, coach Peter Elzinga en fysiotherapeut Cas Karsenberg.

De Hyundai Archery World Cup in Yecheon zal bij ons op Handboogsport.nl en op sociale media te volgen zijn. Ook worden wedstrijden uitgezonden via de kanalen van World Archery en is de live scoring te volgen via IANSEO.