Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

De heren recurve van TeamNL Handboog grepen vandaag net naast het brons tijdens de European Grand Prix in het Kroatische Porec.

Steve Wijler, Senna Roos en Gijs Broeksma begonnen de dag met de achtste finale tegen Slowakije. Een zeer duidelijke en sterke 6-0 overwinning was het ticket naar de kwartfinale tegen Oekraïne. Die match begon met een 0-2 achterstand maar dat bogen de Nederlandse heren om naar een 4-2 voorsprong waarna een gedeelde set voldoende was. De halve finale tegen het als nummer een gekwalificeerd Koreaanse trio ging gelijk op tot een 3-3 gelijke stand. Helaas kwamen de Nederlanders een punt te kort en verloren zij de halve finale met als gevolg de strijd om het brons. Die match schoten Steve, Senna en Gijs tegen Duitsland en ging goed van start met een 3-1 voorsprong. Helaas bleef het daarbij want na een sterke derde set van de Duitsers en een puntje te kort in de vierde set eindigde TeamNL Handboog op de vierde plaats.

TeamNL Handboog individueel uitgeschakeld, verder als team

[05-06-2024 12:30]

Het individuele toernooi eindigde in de achtste finales voor TeamNL Handboog tijdens de European Grand Prix, maar gaat vrijdag verder met de eliminatiefase voor teams.

Tijdens de laatste dag van de individuele eliminaties kwamen Steve Wijler en Senna Roos in actie in de 1/16e finales. Steve won overtuigend zijn match tegen Daniel Medveczky uit Slowakije met 6-0 en ook Senna Roos schoot een sterke match. Senna begon met twee setpunten achterstand maar boog dit om naar een 7-3 winst. In de achtste finale hadden beide Nederlanders meer moeite. Steve kreeg de Israëliër Roy Dror als tegenstander en wist in de derde set de punten te delen maar verloor met 7-1. Senna Roos won na een 5-1 achterstand een set en kwam op 5-3 maar zijn Turkse tegenstander Mete Gazoz won de laatste. Daarmee eindigde het individuele toernooi voor TeamNL Handboog in de achtste finale van de European Grand Prix in Porec.

Vrijdag gaat het toernooi verder met de eliminatiefase voor teams. Om 09:30 schieten de Nederlandse heren de achtste finale tegen het Slowaakse trio.

Steve en Senna door naar volgende eliminatiefase tijdens European Grand Prix

[05-06-2024 13:00]

Twee boogschutters in wedstrijdkleding reviewscores naast boogschietdoelen met gekleurde ringen op een grasveld. De een draagt een rood shirt, de ander een oranje shirt met het opschrift "NED", beiden gericht op het perfectioneren van hun handboogschiettechniek.

Tijdens de eerste fase van de eliminaties tijdens de European Grand Prix in Porec hebben Steve Wijler en Senna Roos individueel de 1/16e finales bereikt.

Daar waar Steve Wijler pre-seeded was voor de 1/16e finales van donderdag schoten Senna Roos, Gijs Broeksma, Jonah Wilthagen en Willem Bakker vandaag de eerste matches al.

Jonah Wilthagen schoot een spannende match tegen de 43e gekwalificeerde Oekraïense tegenstander. Na drie sets stond het 3-3 en vervolgens schoten zij nog eens twee keer een gelijke score. Helaas verloor Jonah de shoot-off met een acht tegen een negen van de Oekraïner. Gijs Broeksma schoot tegen de als 30e geplaatste Zwitser in de tweede set nog een gelijke score maar kwam tekort om door te gaan naar de 1/16e finale. Senna Roos ging sterk van start met vier setpunten voorsprong maar vervolgens kwam zijn Italiaanse tegenstander terug met ook vier setpunten winst, gevolgd door een vijfde gelijke set. De bepalende shoot-off was in het voordeel van Senna met een negen tegen een acht.

Willem Bakker schoot vandaag twee matches, de 1/48 finale tegen de Belgische Kurt de Backer en won met 6-2. In de 1/24e finale kreeg Willem de als 26e gekwalificeerde Oleksii Hunbin uit Oekraïne als tegenstandster. Beide heren deelden de punten in de eerste twee sets maar de Oekraïner won de laatste twee sets. Daarmee komt de European Grand Prix voor Willem ten einde.

Op donderdag gaat het toernooi verder met de resterende eliminatie matches tot aan de halve finale.

Nederlanders kwalificeren zich in Porec voor eliminatiefase European Grand Prix

[04-06-2024 14:15]

Een boogschutter in een oranje trui met een recurveboog mikt op een doelwit tijdens een handboogsportwedstrijd. Op de achtergrond zijn verschillende andere boogschutters zichtbaar. Het logo 'World Archery' staat rechtsonder.

De Nederlandse sporters hebben zich vandaag gekwalificeerd in het Kroatische Porec voor de eliminatiefase van de European Grand Prix.

Steve Wijler schoot vandaag de beste kwalificatie score van TeamNL Handboog. Steve noteerde 677 punten, die goed zijn voor een vijfde plaats. Daarachter vinden we Senna Roos met 665 punten op de 20e plaats, Jonah Wilthagen met 662 punten op de 22e plaats en Gijs Broeksma met 652 punten op de 35e plaats. Daarmee is Steve Wijler pre-seeded voor de 1/16e finale op donderdag. Senna, Gijs en Jonah hebben een -bye- in de 1/48e finale en komen op woensdag in actie tijdens de 1/24e finale.
Als team gaat TeamNL Handboog als vierde de eliminatiefase in en schieten zij op woensdag de achtste finale tegen het Slowaakse team.

Naast de sporters die uitkomen voor TeamNL Handboog tijdens de Grand Prix is er nog een Nederlander aanwezig. Willem Bakker, ook onderdeel van de sporters die trainen op Papendal. Willem neemt deel als clubsporter onder de naam van zijn vereniging De Vriendschap Waalre. Hij kwalificeerde zich vandaag als 39e met 651 punten en komt woensdag weer in actie tijdens de 1/48 finale.

Heren recurve in actie tijdens European Grand Prix Porec

[31-05-2024 08:27]

Drie boogschutters, gekleed in oranje shirts met Nederlandse namen en zwarte hoeden, bereiden zich voor om pijlen te schieten op verre doelen tijdens een handboogsportevenement in de open lucht.

Van 3 tot en met 8 juni zal de European Grand Prix plaatsvinden in het Kroatische Porec. Vanuit TeamNL Handboog doen komt het recurve heren team in actie om punten op de wereldranglijst te verzamelen met het oog op een Olympische kwalificatie.

Met de pijlen gericht op de Olympische Spelen in Parijs zijn er voor het recurve heren nog twee mogelijkheden om zich als team te kwalificeren. Dat kan door het bemachtigen van een team plaatsing tijdens het Final World Qualification Tournament, of door een hoge plaatsing op de wereldranglijst per 24 juni.

Als onderdeel van het verzamelen van punten voor de wereldranglijst schiet het recurve heren team bestaande uit Steve Wijler, Gijs Broeksma, Senna Roos en Jonah Wilthagen de European Grand Prix in Porec. Op dinsdag 4 juni schieten zij de kwalificatieronde na op maandag te hebben getraind. Na de kwalificatie gaat het toernooi voor TeamNL Handboog verder op vrijdag 7 juni met de team eliminatiefase en finales.

De prestaties van TeamNL Handboog tijdens de European Grand Prix is te volgen hier op de website van KHSN en live scores zijn te volgen bij IANSEO.

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.