Afgelopen weekend kwamen 210 deelnemers verdeeld over twee dagen samen bij Doele Willem III in Boekel voor de nationale- en bondskampioenschappen 25M1Pijl Individueel.

Daarmee was dit het eerste van twee weekenden met de sluitstukken van de 25m1pijl bondskampioenschappen, komend weekend komen de schutters opnieuw in actie in Boekel maar dan tijdens de nationale- en bondskampioenschappen 25M1Pijl voor teams.

Daar waar de schutters in Klasse 1 op zondag veelal bekend waren met het schieten van wedstrijden, scoreverwerking en dergelijke was het op zaterdag even opstarten. Die zaterdag was ook druk met 127 schutters en daarmee acht schutters per doel. Maar met de flexibiliteit van de schutters en organiserende verenigingen is alles zonder problemen verlopen. Op zondag stonden er 73 schutters aan de lijn waarmee de wedstrijddag vlot en soepel verliep.

Doele Willem III in Boekel is dan ook een vereniging met veel ervaring. In 2020 wonnen zij nog de Vereniging van het jaar Award en hebben zij alle faciliteiten en kennis voor indoor en outdoor wedstrijden. Waaronder de catering waarmee zij afgelopen weekend ruim 300 broodjes, soep, frisdrank, koffie en thee konden serveren aan de aanwezigen. Mooi om te zien hoeveel vrijwilligers zich hier zetten voor de handboogsport.

Wij willen alle nationale- en bondskampioenen 25M1Pijl individueel feliciteren:

Compound Klasse 1: Emiel Weterings
Recurve Klasse 1: Wendy van der Zanden
Barebow Klasse 1: Elsa Boogaard
Longbow Klasse 1: Cor Timmermans
Traditioneel Klasse 1: Conny Buzink
Compound Klasse 2: Khaled Ali Alahmad
Recurve Klasse 2: Tjard van der Ven
Recurve Klasse 3: Martijn van Vijfeijken
Recurve Klasse 4: Nadine Morgner
Recurve Klasse 5: Jordy Eerens
Recurve Klasse 6: Can Sumer
Barebow Klasse 2: Frank van Hoof
Longbow Klasse 2: Elwin Romeijn
Traditioneel Klasse 2: Jos van Leeuwen

En wij bedanken alle deelnemers aan de regio, rayon en bondskampioenschappen. Bekijk de volledige uitslag op IANSEO. Dit doe je door HIER te klikken voor klasse 1, en HIER voor de andere klassen.