143 deelnemers verdeeld over 39 teams kwamen afgelopen weekend naar Boekel voor de nationale en bondskampioenschappen 25M1Pijl voor teams. Opnieuw was dit kampioenschap te gast bij Doele Willem III in Boekel, net als voorgaand weekend.

Onder een nagenoeg strakke blauwe hemel zijn zaterdagmorgen 17 teams begonnen aan hun bondskampioenschap 25M1Pijl Teams klasse B t/m D. Omdat iedereen ruim op tijd aanwezig was kon er eerder begonnen worden en was het een vlotte dag met de prijsuitreiking al om 15:30 uur. Tegen de middag werd het bewolkt maar uitermate geschikt weer voor een outdoor wedstrijd.

Op zondag was het aan de Ereklasse en klasse A en na een korte vertraging zijn 22 teams om exact 10:00 begonnen aan hun Nederlands- en Bondskampioenschap 25M1Pijl voor teams. Tijdens een heerlijke zonnige dag, waarbij de sporters in de schaduw het best fris konden hebben, werden alle 55 pijlen geschoten en konden de nieuwe kampioenen gehuldigd worden in het clubgebouw van Doele Willem III.

Wij willen alle nationale- en bondskampioenen 25M1Pijl Teams feliciteren:
Compound Ereklasse: HBS de Ster C1
Recurve Ereklasse: HBS de Ster R1
Longbow Ereklasse: Ogio
Recurve Klasse A: Willem Tell 1885 1
Recurve Klasse B: Doele Willem III Team 2 Recurve
Recurve Klasse C: Buiten Verwachting1
Recurve Klasse D: 1048-1

En wij bedanken alle deelnemers aan de regio, rayon en bondskampioenschappen. Bekijk de volledige uitslag op IANSEO. Dit doe je door HIER te klikken voor Ereklasse en Klasse A, en HIER voor de andere klassen. Veel dank gaat uit naar de vrijwilligers van Doele Willem III voor de gastvrijheid en soepele organisatie gedurende twee weekenden.