Op de laatste dag van de Hyundai Archery World Cup voor TeamNL Handboog in het Turkse Antalya heeft Mike Schloesser het goud gewonnen!

Na eerder deze week zich als tweede te hebben gekwalificeerd en zich zonder grote problemen door de eliminatiefase te hebben geschoten stond Mike vandaag in de halve finale tegen de lokale Emircan Haney. Mike ging foutloos van start en liet pas in ronde vier een negen noteren. Daarmee won hij met 149-145 de halve finale, en ging hij door naar de gouden finale tegen Priyansh uit India. Ook daar liet Mike zijn klasse zien want ondanks dat de Indiër de druk erop hield bleef Mike vier ronden lang foutloos, waar Priyansh een negen noteerde. In de laatste ronde lieten beide heren een punt liggen wat resulteerde in een 149-148 winst voor Mike.

Daarmee komt de Hyundai Archery World Cup voor TeamNL Handboog ten einde met een gouden medaille als resultaat.


Sporters met recurve uitgeschakeld in Antalya

[21-06-2024 17:00]

Op de laatste dag voor de finales in het weekend schoten de TeamNL Handboog sporters met recurve de eliminatiefase. Daarbij kwamen de sporters niet verder dan de 1/16e finales.

De dag begon in Antalya met de recurve mixed team finales waarbij Steve en Gaby het opnamen tegen de Iraanse tegenstanders in de 1/12e finale. Die match wonnen zij met twee gewonnen sets en het delen van de laatste set was genoeg om door te gaan naar de achtste finale. Die match tegen het als tweede geplaatste Koreaanse team begon met een gedeelde set maar uiteindelijk verloor het Nederlandse duo met 1-5.

Later op de middag kwamen de sporters opnieuw in actie, maar dan individueel waarbij de Nederlanders de 1/32e finale schoten. Gaby Schloesser wist twee sets te winnen van haar Tsjechische tegenstander maar daar bleef het bij. Gaby verloor de match met 4-6 en beëindigde haar World Cup hier. Bij de heren kon Gijs Broeksma geen weerstand bieden tegen de als beste geplaatste Wooseok Lee uit Korea en ook Senna Roos verloor van zijn tegenstander uit Bangladesh. Steve Wijler deelde de eerste set, won twee sets en het delen van de laatste set was genoeg voor hem om door te gaan naar de 1/16e finale. Daar trof hij de voormalig Olympisch-, Wereld- en Europees kampioen Mete Gazoz. Steve wist een set te winnen en een set de punten te delen maar dat was niet genoeg en zo verloor hij de 1/16e finale met 3-7.


Mike Schloesser door naar beste vier in Antalya

[20-06-2024 17:15]

Mike Schloesser heeft vandaag de kwartfinale gewonnen tijdens de World Cup in Antalya en staat zaterdag in de halve finale. Het recurve heren en vrouwen team is uitgeschakeld na verlies in respectievelijk de kwart en achtste finale.

Na de individuele kwalificatie met recurve gisteren schoten de TeamNL Handboog sporters vandaag de eliminatiefase voor teams. Het herenteam bestaande uit Steve Wijler, Senna Roos en Gijs Broeksma won sterk de 1/12e en 1/8e finale maar kwam tekort tegen het Franse trio. Het recurve vrouwenteam bestaande uit Gaby Schloesser, Laura van der Winkel en Quinty Roeffen won de 1/12e finale met een shoot-off maar verloor de 1/8e finale tegen India met 6-2. Daarmee zijn beide teams uitgeschakeld en gaan vier sporters morgen verder met de individuele eliminaties.

In de middag schoten Mike Schloesser en Sil Pater de individuele eliminaties met compound. Sil kwam in de 1/32e finale een punt te kort tegen zijn Braziliaanse tegenstander waarmee de World Cup voor hem ten einde kwam. Mike Schloesser won alle wedstrijden tot en met de kwartfinale vandaag en deed dat in de 1/16e finale zelfs met een perfecte 150 score. Daarmee staat Mike aankomende zaterdag op de finaledag voor compound in de halve finale tegen de Turk Emircan Haney


Vier TeamNL Handboog sporters met recurve door naar eliminatiefase in Antalya

[19-06-2024 19:00]

De TeamNL Handboog sporters met recurve schoten na de eerdere training vandaag de eerste tellende pijlen in Antalya. Met vier van de zes sporters die doorgaan naar de eliminatiefase verliep de kwalificatie niet vlekkeloos.

Bij de recurve heren is het Steve Wijler die zich als hoogst genoteerde Nederlander gekwalificeerd heeft voor de eliminatiefase later deze week. Steve gaat als 18e door met 675 punten. Daarachter op een 44e plaats staat Senna Roos met 663 punten en Gijs Broeksma op de 64e plaats met 657 punten. Bij de dames recurve staat Gaby Schloesser als beste Nederlandse op een 44e plaats met 643 en gaat door naar de eliminatiefase. Laura van der Winkel en Quinty Roeffen ondervonden moeilijkheden tijdens de kwalificatie en kwamen daardoor ook te kort voor de eliminatiefase. Laura had een volledige misser als gevolg van een pijl die te vroeg van de boog kwam waarmee zij niet verder kwam dan een 77e plaats en 629 punten. Quinty heeft wat last van haar pols met als gevolg een mindere eerste kwalificatiesessie en eindigt op de 87e plaats met 624 punten.

Het compound heren team kwam eerder op de dag in actie na zich gisteren als 15e te hebben gekwalificeerd voor de eliminatiefase. De achtste finale schoten Mike Schloesser, Sil Pater en Jay Tjin-A-Djie tegen het Italiaanse team. Hier kwam het team te kort, wat resulteerde in een 227 – 233 verlies.


TeamNL Handboog gekwalificeerd met compound in Antalya

[18-06-2024 19:00]

Het was vandaag aan de TeamNL Handboog sporters met compound om de eerste tellende pijlen van deze Hyundai Archery World Cup Stage 3 in Antalya te schieten.

Vanuit TeamNL Handboog zijn er negen sporters aanwezig, waarvan drie met compound. MIke Schloesser, Sil Pater en Jay Tjin-A-Djie schieten zowel individueel als met het team deze World Cup.

De heren hebben zich vandaag middels een kwalificatiesessie individueel gekwalificeerd en het totaal aantal punten is gebruikt voor de team kwalificatie. Daarbij staat Mike Schloesser als hoogst genoteerde Nederlander op de tweede plaats met 711 punten. Sil Pater kwalificeerde zich als 47e met 692 punten en Jay Tjin-A-Djie greep net naast een plaats bij de beste 64 op een 65e plaats met 667 punten. Als team staat TeamNL Handboog op de 15e plaats bij de compound heren.

Morgen schieten de heren als team de achtste finale tegen het trio uit Italië, individueel gaan de heren op donderdag verder met de eliminatiefase.


Geen direct Olympisch teamticket voor heren recurve

[15-06-2024 19:00]

Tijdens het Final World Qualification Tournament zijn de heren recurve er niet in geslaagd om een Olympisch teamticket veilig te stellen. Daarmee blijft er nog een laatste kans over, en dat is een plaatsing bij de beste twee zonder teamticket op de wereldranglijst per 24 juni.

Met alle onderdelen van dit Olympisch Kwalificatie Toernooi op een dag schoten Senna Roos, Steve Wijler en Gijs Broeksma in de ochtend individueel een kwalificatie waarbij de punten samen werden opgeteld tot een teamscore. Daarmee kwalificeerden zij zich als twaalfde, maar verloren direct de eerste eliminatie match tegen onze zuiderburen. Het Belgische trio won met 6-2 van TeamNL Handboog. Daarmee is het niet gelukt om tijdens dit Final World Qualification Tournament een teamticket voor de Olympische Spelen van Parijs veilig te stellen. De laatste kans daarvoor zal zijn per 24 juni waarbij het gaat om de plaatsing op de wereldranglijst.


TeamNL Handboog voor twee toernooien naar Antalya

[11-06-2024 12:30]

De komende anderhalve week komt TeamNL Handboog tweemaal in actie in het Turkse Antalya. Dit weekend tijdens het Final World Qualification Tournament en vervolgens komende week tijdens de derde stage van de Hyundai Archery World Cup.

Zaterdag 15 juni staan Senna Roos, Steve Wijler en Gijs Broeksma aan de lijn van het Final World Qualification Tournament in Antalya. Dit is de laatste directe mogelijkheid voor het recurve heren team om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Zij schieten die zaterdag in de ochtend een kwalificatiesessie en vervolgens s’middags de finales waarbij TeamNL Handboog bij de beste drie moet eindigen voor het veiligstellen van een teamstartplaats voor de Olympische Spelen

Kort na het Final World Qualification Tournament voegt de rest van het TeamNL Handboog zich bij de recurve heren en begeleiding voor de Hyundai Archery World Cup van 18 tot en met 23 juni. Hier komen de heren recurve met Senna Roos, Steve Wijler en Gijs Broeksma opnieuw in actie. Bij de dames recurve zijn dat Gaby Schloesser, Laura van der Winkel en Quinty Roeffen. Bij de heren compound staat het drietal Mike Schloesser, Jay Tjin-A-Djie en Sil Pater aan de lijn.
Op dinsdag schieten de sporters met compound de kwalificatie om vervolgens op woensdagochtend de compound team eliminaties te schieten. Die middag is het de beurt aan de sporters met recurve om de kwalificaties te schieten. Donderdagochtend schieten de recurve teams de eliminaties en in de middag de individuele eliminaties voor compound. Vrijdagochtend is het aan de mixed teams om de eliminaties te schieten en s’middags de individuele recurve eliminaties. De finales vinden plaats in het week met compound op zaterdag en recurve op zondag

De begeleiding vanuit de TeamNL Handboog technische staf bestaat uit hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal, coach Peter Elzinga, fysiotherapeut Cas Karsenberg en teammanager Willem van de Worp.

Het Final World Qualification Tournament en de Hyundai Archery World Cup in Antalya zullen bij ons op Handboogsport.nl en op sociale media te volgen zijn. Ook worden wedstrijden uitgezonden via de kanalen van World Archery en is de live scoring te volgen via IANSEO.