Recurve sporters Sjef van den Berg, Mitch Dielemans en Rick van der Ven hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Rio 2016. NOC*NSF heeft de voordracht voor uitzending van de Nederlandse Handboog Bond (NHB) gehonoreerd.

21 juni jl. is het drietal door de Technische Directeur van de  Nederlandse Handboog Bond, Ralf van der Rijst, voorgedragen aan NOC*NSF.

De handboogschutters hadden zich in juli 2015 met een zesde plaats op de WK outdoor al gekwalificeerd voor het olympische recurve toernooi voor landenteams en mochten derhalve drie schutters afvaardigen.

Sjef van den Berg was eind mei al zeker van deelname aan het Olympische toernooi na het winnen van de interne selectieprocedure. Na afronding van de procedure is het team door de technische staf gecompleteerd met 2012 Olympiër Rick van der Ven en Mitch Dielemans. Mick de Bakker blijft als reserve sporter verbonden aan het team in aanloop naar de Spelen.

Ralf van der Rijst “Zowel Mitch als Mick hebben het afgelopen seizoen laten zien dat ze beide het niveau hebben om als 3e man het team compleet te maken. Na lang beraad is de keuze gevallen op Mitch op basis van chemie binnen het team. Hij is rustig en straalt vertrouwen uit. Dit geeft binnen het team een goed prestatieklimaat voor hemzelf en de andere teamleden.”

2 juli as. zal de officiële presentatie van het handboogteam plaatsvinden tijdens Outdoor Gelderland op Sportcentrum Papendal. In de avond zal het team een demonstratiewedstrijd houden tegen de Olympische ploeg van Brazilië, die in Nederland zijn voor trainingskamp.