Net als de Olympische Spelen van Tokyo draagt de Invictus Games in Den Haag het jaartal van de oorspronkelijk geplande datum. Omwille van de Corona Pandemie is het evenement twee jaar uitgesteld maar vind het van 16 april tot en met 22 april plaats in het Zuiderpark. De Invictus Games is een internationaal multisportevenement voor militairen en veteranen, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger. Vijf van Nederlanders stonden aan de lijn van het Handboogtoernooi dat begon met twee dagen trainingen. Een beladen moment voor veel deelnemers die het fysiek en/of mentaal zwaar hebben en nu na 3 jaar aan opgebouwde spanning beginnen aan een toernooi dat voor hen draait om onoverwinnelijkheid en nieuwe vrienden maken.

Een volle zondag met kwalificaties tot en met de halve finales. Naast het feit dat het Handboogtoernooi een van de eerste competities is maakte Prins Harry, Duke of Sussex, de dag extra speciaal voor veel deelnemers door zijn bezoek aan de archery venue. Door zich te mengen in het publiek en te spreken de Family & Friends, de steun van de deelnemers, ervaarde hij de sfeer tijdens de kwalificaties.
Op de zondag zag de archery venue er totaal anders uit. David had met zijn team het kwalificatie veld omgebouwd naar een strak en indrukwekkend finale veld waar naast de aanwezigen nog 200.000 andere kijkers van over de hele wereld keken naar de finales.

Het handboogtoernooi van de Invictus Games 2020 in Den Haag zal er een zijn die we niet snel vergeten. Zowel de deelnemers, de Invictus Games Foundation, broadcasting partners als ook de organisatie achter de komende Invictus Games in Düsseldorf spraken hun complimenten uit. Niet eerder is er zo’n mooi toernooi neergezet voor de handboogschutters. Daar mogen David en zijn team erg trots op zijn.