Met de start van het nieuwe sportseizoen lanceert Jeugdfond Sport & Cultuur Nederland de Kies een club campagne. Na het succes van september vorig jaar en mei dit jaar houden ze vast aan deze duidelijke boodschap, specifiek gericht op de doelgroep ouders met geldzorgen. Het Jeugdfond wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans geven lid te worden van een sport- of cultuurclub.

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Ze kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of boogschieten. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Daar wil het Jeugdfonds Sport en Cultuur iets aan doen door de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren te betalen. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen.

Door te bellen met 088 – 8 800 888 of via het formulier op kieseenclub.nl kunnen ouders van kinderen die niet de financiële ruimte hebben om te sporten contact opnemen met het Jeugdfonds. Het Jeugdfonds zoekt een intermediair (dit kan een juf, meester, of iemand uit een sociaal wijkteam zijn) die samen met de ouders een aanvraag doet zodat het kind lid kan worden bij een club.

Goed om te weten. Je kan niet zelf een aanvraag doen. Wel met hulp van een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach of medewerker van het sociaal wijkteam Het Jeugdfonds betaald de contributie of het lesgeld direct aan de club. Je ontvangt zelf geen geld.

Wist je dat je ook een aanvraag kunt doen voor bijvoorbeeld schoolspullen of een verjaardagsbox? Ga naar de website van Sam&: samenvoorallekinderen.nl.