Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Het was een koude zondag in Almere tijdens de Lowlands Archery Series 50/70 ronde, de outdoor target wedstrijd uit de Lowlands Archery Series. Ondanks de lage temperaturen stonden er meer dan 100 deelnemers aan de lijn.

De wedstrijd begon vroeg in de ochtend en HBS Almere had het veld en de vrijwilligers klaarstaan. Na een aantal series inschieten stonden er twee kwalificatiesessies op de planning, gevolgd door de befaamde Lowlands finales. Bij deze finales vallen er geen deelnemers af, maar schuiven deelnemers door. Zo kan er voor iedere plek, en daarmee ieder punt, gestreden worden. Tijdens de Lowlands Archery Series 50/70 ronde verzamelen deelnemers punten die geld waard zijn. Aan het einde van de serie worden de punten omgezet in prijzengeld en uitgekeerd aan de deelnemers.

Ondanks de koude temperaturen was de sfeer op het evenement zeer positief. Schutters vonden elkaar na het indoorseizoen weer, en tussen de wedstrijdrondes door kwam niemand iets te kort door het aanbod aan eten en drinken bij de vereniging.

Nieuw tijdens deze eerste wedstrijd van de 50/70 ronde was de combinatie van de compoundschutters. Waar er voorheen zowel een heren- als damescategorie was, is er nu een categorie voor beiden samen waardoor er meer competitie mogelijk is.

Roy Klaassen wist tijdens de finales een nieuw nationaal record te schieten met 141 uit 150 punten voor Compound 21+ / Senior Heren bij de Para (Open).

Al met al was de Lowlands Archery Series 50/70 ronde een succesvol evenement ondanks de koude temperaturen. De organisatie had alles goed geregeld en de schutters hadden een geweldige dag. We kijken uit naar de volgende editie van de Lowlands Archery Series 50/70 ronde op 14 mei bij HKS Zoetermeer.

Bekijk de uitslagen op IANSEO

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.