Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Het World Archery Para Championships is voor zowel Mark de Gier als Roy Klaassen vandaag geëindigd in de individuele 1/24e finales. Vrijdag schieten zij samen de teamwedstrijd in de 1/12e finale tegen Maleisië.

Het toernooi begon afgelopen maandag met de officiële training en op dinsdag de kwalificaties. Zowel Mark als Roy doen mee in de Compound Men Open categorie en zijn dus directe concurrenten van elkaar. Dat zij aan elkaar gewaagd zijn was duidelijk want Mark kwalificeerde zich op een 49e plaats (666 punten), en Roy op een 51e plaats (665 punten).

Tijdens de 1/24e finales kwam Roy uit tegen de Italiaan Matteo Bonacina. Vlak voor de match moest Roy opnieuw de leuning van de rolstoel afstellen omdat deze door de scheidsrechter werd afgekeurd. Waar tijdens het inschieten nog geen bezwaren werden gemaakt, moest Roy met enige afleiding beginnen aan de match en dat was te zien in de score. Roy noteerde te veel achten waar de Italiaan constant hoog bleef scoren. Roy verloor de match met 135 tegen 145. Mark begon sterk met 30 punten tegen zijn Amerikaanse tegenstander. Beide heren wisselden de leiding in de match af maar de Andre Shelby eindigde met een foutloze ronde. Mark verloor met 141 tegen 143.

Tijdens de 1/24e finales kwam Roy uit tegen de Italiaan Matteo Bonacina. Waar Roy teveel achten noteerde was het de Italiaan die constant hoog bleef scoren. Roy verloor de match met 135 tegen 145. Mark begon sterk met 30 punten tegen zijn Amerikaanse tegenstander. Beide heren wisselden de leiding in de match af maar de Andre Shelby eindigde met een foutloze ronde. Mark verloor met 141 tegen 143.

Beiden heren mogen tevreden zijn met de 33e plaats van de meer dan 80 deelnemers. Vrijdag komen de heren samen weer in actie als team tegen het duo uit Maleisië

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.