Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Afgelopen week schoten elf Nederlands vijf dagen lang in Hongarije tijdens de European Field Archery Championships in Sopron. Daarbij is het Freestyle Recurve team Europees kampioen geworden en wonnen meerdere schutters individuele medailles.

Het toernooi bestond uit vijf dagen schieten op doelen die qua afstanden variërend tussen de 5 en ruim 70 meter stonden. Dit deden zij op drie verschillende parcoursen in afwisselend een bergachtig en bosachtig gebied. De eerste dag verliep niet volgens plan want deze werd al na vijf doelen afgeblazen door onweer, bliksem en veel regen. Door deze omstandigheden was het parcours praktisch onbegaanbaar en gevaarlijk. Ondanks de opklaringen de dagen daarna waren ook de rest van de week de parcoursen zeer uitdagend.

Team Nederland, bestaande uit elf Nederlanders, haalde maar liefst zeven prijzen binnen.
Frans Hoogstraten, Inge Kuipéri en Judith Porsch werden Europees kampioen. Maarten Porsch won het zilver en aan Theo Passier en Bert Jager werd de bronzen medaille uitgereikt. Chiara Massaro, Frans Hoogstraten en Inge Kuipéri wonnen samen Europees Kampioen met het Freestyle Recurve team. Naast de medailles meer succes voor de Nederlandse schutters want Judith Porsch verbeterde ook nog eens drie wereldrecords.

Dank aan Maarten Porsch voor de verslaggeving

[box]

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Koninklijke HandboogSport Nederland en ontvang iedere derde woensdag van de maand het laatste nieuws.

[/box]

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.