Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

De Rayon Kampioenschappen Indoor Teams worden gehouden in het weekend van 4 en 5 februari 2023. Op 13 en 14 mei 2023 staan de Rayon Kampioenschappen 25m1pijl Teams op het programma. Evenals vorig seizoen zijn voor deze RK Teams open inschrijvingen van kracht. Dit houdt in dat het niet langer verplicht is om Regiocompetitie Teams te schieten om toch aan het Rayon Kampioenschappen Teams deel te kunnen nemen.

Wel is er een tweetal voorwaarden waaraan voldaan moet worden om het RK Teams te mogen schieten:

  • teamleden moeten lid zijn van dezelfde vereniging,
  • en teamleden moeten minimaal zes individuele regiocompetitiewedstrijden geschoten hebben in het seizoen 2022-2023.

 

Inschrijving via MijnHandboogsport
De Hoofd Wedstrijd Leider (HWL) van de vereniging kan de teams aanmelden voor deze teamkampioenschappen via Mijn.handboogsport.nl. Hierbij kan ook de voorlopige teamsamenstelling al worden ingevoerd. Na afloop van de regiocompetitite wordt gecontroleerd of alle ingeschreven teamleden aan de gestelde voorwaarden voldoen. In de handleiding voor verenigingen (pagina 31 en 32) wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe de aanmelding in zijn werk gaat.

 

Inschrijftermijn
Teamsamenstellingen voor het RK Indoor kunnen gewijzigd worden t/m zondag 1 januari 2023.
Teamsamenstellingen voor het RK 25m1pijl kunnen gewijzigd worden t/m donderdag 6 april 2023.

Indien een team na de genoemde deadline incompleet raakt, mag een een invaller worden opgesteld. Hierbij geldt dat de invaller tijdens de competitie geen hoger gemiddelde mag hebben neergezet dan de uitvaller. 

 

Klasse-indeling
De gemiddelden van de teamleden in de regiocompetitie bepalen de teamsterkte. Op basis van de ontvangen aanmeldingen voor het RK Teams wordt een ranking gemaakt. De sterkste teams worden ingedeeld in de Ereklasse, de overige teams worden naar rato verdeeld over de overige klassen.

 

Bondskampioenschappen Teams
Plaatsing voor de Bondskampioenschappen Teams verloopt via de Rayonkampioenschappen. Tijdens de BK komen de teams in dezelfde klasse uit als tijdens het RK. In principe wordt het BK met dezelfde teamleden geschoten als het RK. Eventuele invallers moeten voldoen aan de invallersbepaling zoals hierboven beschreven.

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.