Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Zaterdag 5 maart, op de 100ste verjaardag van Handboogsport Nederland, vindt het Nederlands Kampioenschap Indoor plaats in Den Bosch. Vijf dagen voor dit unieke NK Indoor zijn de inschrijvingen gesloten.

De inschrijvingen zitten vol, met een enkele schutter op de wachtlijst. Maar liefst 189 deelnemers maken zich op voor een vol programma in De Maaspoort. De sporthal die al eerder het toneel was van het NK Indoor zal dit jaar nog meer handboogsport uitstralen nu wij ook de 100-jarige verjaardag vieren.

Bij de Junioren zijn het 42 ‘Onder 18′ schutters, en 40 ‘Onder 21′ schutters die de vroeg op de avond gekroond gaan worden tot Nederlands kampioen. Onder deze 83 jonge schutters zijn er 32 schutters die ook het senioren toernooi schieten. Zij schieten de normale kwalificatie sessies, maar dubbele eliminaties omdat zij voor twee titels strijden. Bij de senioren zijn het (inclusief de jongeren) 139 schutters die in De Maaspoort in actie komen.

Het gaat een mooi gevarieerd NK worden met 51 vrouwelijke schutters en 138 mannelijke schutters. Onder alle schutters zullen er 71 deelnemers met de compound boog en 118 met recurve aan de lijn staan.

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.