Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

De jongste talenten, schietend in het oranje, van TeamNL Handboog zijn klaar voor de Youth Cup in Sofia (Bulgarije). Dertien sporters zullen over een maand aan de lijn staan van het eerste internationale outdoor toernooi voor de jeugd.

Onderstaande selectie is samengesteld door de technische staf van Koninklijke HandboogSport Nederland met als focuspunt de ontwikkelingsmogelijkheden van sporters omdat KHSN het belangrijk vindt om in talentontwikkeling te investeren.

Jongens recurve O21
Yael Smeets

Jongens compound O21
Stef Willems, Damian Tempelman, Martijn Schiphorst

Jongens recurve O18
Thorben Delsing, Rob Janssen, Cas Heijthuisen

Jongens compound O18
Quinten van Roosmalen

Meisjes recurve O21
Michelle Verlouw

Meisjes compound O21

Jessie van den Munckhof

Meisjes recurve O18
Kris van den Munckhof, Nele Bakker, Frederique Meijerse

Met deze selectie is het mogelijk dat bijna alle sporters meerdere wedstrijden kunnen schieten. Van het individuele toernooi tot het toernooi voor teams en mixed teams. “We gaan met een volledige O18 ploeg die de basis vormt voor de toekomst, en een O21 ploeg met internationale (medaille) ervaring” aldus hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal. Jacqueline zal zelf, net als coach Peter Elzinga, niet met de jonge ploeg meegaan vanwege overlappende data met de World Cup. Emiel Custers en Tom van Lieshout begeleiden de sporters tijdens de Youth Cup.

Dit evenement wordt georganiseerd volgens de World Archery en World Archery Europe Youth Cup reglementen voor Under 21 Dames, Under 21 Heren, Onder 18 Dames en Onder 18 Heren klassen, Recurve en Compound divisies in de discipline Outdoor. Het programma voor de Youth Cup is als volgt:

Dinsdag 16 april
Kwalificatieronde Onder 18
Kwalificatieronde Onder 21

Woensdag 17 april
Mixed Team

Donderdag 18 april
Individuele eliminaties – tot halve finales

Vrijdag 19 april
Team eliminaties en finales
Team & Mixed Team Uitreiking

Zaterdag 20 april
Individuele finales
Prijsuitreiking/sluitingsceremonie

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.