Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

In het derde weekend van april wordt  traditiegetrouw het outdoorseizoen geopend met de eerste stage van de Lowlands Archery Series 50/70 ronde. Ook dit jaar hebben we weer een mooie kalender weten samen te stellen waarin vijf stages en een afsluitende finale zijn opgenomen. De vrijwilligersteams van de organiserende verenigingen staan te popelen om er samen met de deelnemers, scheidsrechters en andere betrokkenen weer een mooie wedstrijdserie van te maken!

Iedere wedstrijd begint met een kwalificatieronde over 72 pijlen, gevolgd door finalerondes op basis van het unieke Lowlands-concept. Hierbij blijven sporters in de wedstrijd, ook wanneer zij een duel verloren hebben. In het wedstrijdreglement lees je meer gedetailleerde informatie over het wedstrijdverloop.

Nieuw dit jaar is dat in de compoundklasse dames en heren zijn samengevoegd. Hiertoe is besloten op basis van deelnamecijfers uit het recente verleden en ingekomen verzoeken. Met deze aanpassing streven we naar een meer uitdagende wedstrijdserie door de toenemende competitie binnen de wedstrijdklasse. Het succes van deze aanpassing wordt aan het einde van het seizoen met de betrokkenen bekeken en geëvalueerd.

Onderstaand overzicht toont de wedstrijdkalender. Klik op een wedstrijd naar keuze en je komt direct op de inschrijfpagina.

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.