In verband met de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan heeft het kabinet alle bijeenkomsten en events verboden tot 1 juni. Dit betekende direct dat de eerste drie van de vijf Lowland Shootout Stages moesten worden geannuleerd. Wat er na 1 juni gaat gebeuren is alles behalve zeker. 

Wel is zeker dat er in het mogelijk korte resterende outdoor seizoen geprobeerd gaat worden veel events in te halen. Wij vinden het tegenover organiserende verenigingen niet gepast om deze periode ook nog een serie van vijf Lowlands Shootout weekenden en een Lowlands Shootout finale te gaan organiseren. In goed overleg tussen de NHB, de Vlaamse Handboogliga en de betrokken verenigingen hebben wij besloten de gehele Lowlands Shootout 2020 te annuleren en ons te gaan focussen op 2021. Het inschrijfgeld van de sporters die zich hebben ingeschreven voor een of meerdere stages wordt teruggestort.

In het resterende outdoor seizoen gaan wij, daar waar mogelijk, verenigingen helpen om van hun event een succes te maken. Daarvoor gaan we werken met het concept Free Your Mind Games. Hoe we dat aanpakken, horen/lezen jullie snel.

Blijf thuis, blijf veilig! We hopen jullie snel weer te zien op een wedstrijdveld.

Gerrit Buitenhuis, Event manager LLSO
Arnoud Strijbis, Directeur NHB