Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Mike Schloesser is uitgeroepen tot handboogsporter van het jaar 2023 voor zijn wederom prachtige prestaties in het afgelopen jaar. Hij kreeg de bijbehorende award uitgereikt uit handen van bondsdirecteur Arnoud Strijbis tijdens een persbijeenkomst op Papendal aan de vooravond van het belangrijke outdoorseizoen, waar voor Mike de verdediging van de Europese outdoortitel en het veroveren van een ticket voor de World Games belangrijke doelen zijn.

In 2023 stond Mike onafgebroken op de hoogste plek op de wereldranglijst voor de compound heren. Op de WK won Mike zowel individueel als met het herenteam compound een bronzen medaille. Bij de World Cup in Shanghai pakte hij met het team een gouden medaille. Bij de World Cups bereikte Mike individueel een vierde, een tweede, een vijfde en een negende plaats. Prachtig was ook de bronzen medaille tijdens de wereldbekerfinale. Met Sanne de Laat werd Mike vierde in de mixed compound op de WK. Bij de World Cup in Parijs won het duo brons. In het laatste deel van het jaar won Mike de wedstrijd om de Indoor World Series in Lausanne.

Los daarvan wordt Mike alom geroemd om zijn rol als ambassadeur in de handboogsport. Hij stimuleert jongeren te gaan schieten, helpt jonge talenten en teamgenoten waar hij kan en hij is altijd positief over de handboogsport. Hij schiet waar hij kan, omdat hij deze sport zo mooi vindt.

Mike Schloesser, handboogsporter van het jaar 2023!

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.