Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Aankomende zondag, 30 juni, schiet de top van Nederland om de nationale outdoor titels in het Noord-Brabantse Berkel-Enschot. Handboogvereniging De Meierijers is dit jaar gastheer van het kampioenschap.

142 deelnemers verdeeld over barebow, recurve en compound (heren en dames) zullen in de ochtend de kwalificatieronde schieten waarna in de middag de finales gepland staan. Onder deze deelnemers veel bekende gezichten en regerend kampioenen zoals Daan Saft (barebow heren), Sjan Huijbregts (barebow dames), Martine Stas-Couwenberg (compound dames), Robert van de Kamp (compound heren) en Laura van der Winkel (recurve dames). Steve Wijler zal zijn titel dit jaar niet verdedigen vanwege strategische keuzes met de technische staf van TeamNL Handboog. Onder de deelnemers ook Sil Pater en Stef Willems die met Mike Schloesser eerder dit jaar nog zilver wonnen op de World Cup in Shanghai.

Olympische Spelen
Naast de regerend kampioenen staan ook de sporters die eerder dit jaar de Olympische quota plaatsen veilig stelden aan de lijn met onder andere Senna Roos, Quinty Roeffen en Olympisch medaillewinnares Gaby Schloesser. Maar ook Sjef van den Berg (4e op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro) zal deelnemen aan dit NK.

Voor bezoekers
Het is natuurlijk mogelijk om te komen kijken bij het NK Outdoor. Goed te weten is dat er voldoende parkeergelegenheid is, echter kan dit tot 500 meter van de locatie af zijn. Het bezoekadres van Handboogvereniging De Meierijers is Hoolstraat 4a, 5056 PK Berkel-Enschot.

Tijdschema:
08:45 Inschieten
09:00 Kwalificatieronde
12:45 Eliminatiefase
16:15 Gouden finales
17:50 Prijsuitreiking

Online het NK Outdoor volgen
Voorafgaand, tijdens en na het toernooi zijn deelnemers en scores te volgen via IANSEO. Na afloop is er een verslag op Handboogsport.nl te vinden met de highlights van het kampioenschap.

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.