Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Op zondag 14 augustus namen 56 sporters deel aan het NK Hout 2022. Het kampioenschap werd gehouden op het buitenveld van Sint Sebastiaan Goirle. In verband met de aangekondigde tropische omstandigheden had het organisatiecomité besloten het aanvangstijdstip van de wedstrijd te vervroegen. Een aantal extra tenten op het wedstrijdterrein zorgden voor de broodnodige schaduw en er werd voorzien in meer dan voldoende water voor iedereen. Dat maakte dat sporters, vrijwilligers en publiek – ondanks de warmte – konden genieten van een mooie handboogsportdag.

Na een open ronde over 1 x 25 pijlen plaatsen de top 10 (heren) en top 7 (dames) zich voor de afsluitende finaleronde over 1 x 10 pijlen.

Spanning ten top in de finale
Met name bij de heren leverde die finaleronde een ongekend spannende strijd op. Waarbij het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 9 uiteindelijk slechts 5(!) punten bedroeg. Het goud ging uiteindelijk naar Harold de Nijs (EMM Waalijk). Zilver was er voor Dick Harberts (OGIO Eindhoven) en brons voor Jaap Kortweg (Oude Doelen Roosendaal).

Goud en zilver voor dochter en moeder 
In het damestoernooi was Sanne de Laat (OGIO Eindhoven) een klasse apart. Met maar liefst 38 punten in de finaleronde eiste zij de nationale titel voor zich op. Haar moeder – Gretel de Laat (OGIO Eindhoven) – wist beslag te leggen op het zilver met 25 punten. Monique Kuipers-Harmsen (VZOS Santpoort-Noord) won het brons met een score van 17 punten.

Team-titel voor Oude Doelen Roosendaal
Bij de teams – drietallen genaamd tijdens het NK Hout – ging de nationale titel naar de mannen van Oude Doelen Roosendaal 2.
Dit team werd gevormd door Kees Noordermeer, Bert van Eekelen en Jaap Korteweg.
In de strijd om het goud kwam het team van VZOS Santpoort-Noord 1 (Monique Kuipers-Harmsen, Ernie Breuer en Ruud Vos) één puntje tekort. Dit team won derhalve het zilver.
Brons was er voor OGIO Eindhoven 1 dat aantrad met Gretel de Laat, Dick Harberts en Ruud de Laat.

Speciaal woord van dank aan het vrijwilligersteam van Sint Sebastiaan Goirle en de dienstdoende scheidsrechters Hans de Jong en Evert Pebesma, voor de geslaagde dag.

Klik hier voor de volledige uitslagen
Klik hier voor het fotoverslag

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.