Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Het NK Outdoor 2020 werd gehouden afgelopen weekend op 12 & 13 september. Waarvan er een paar onderdelen voor de eerste keer aanwezig waren op het NK. Namelijk de Visual-Impaired (blinden + slechtzienden), Compound open (para) en de Barebow categorieën. In totaal waren er 120 deelnemers in Ulvenhout die streden voor een medaille voor hun desbetreffende categorie. 

Nadat de kwalificaties waren geschoten, de rankings waren bepaald, werd er competitief geschoten door de resterende deelnemers om in de bronzen en gouden finale te eindigen. Er waren een paar bijzondere momenten die elk NK kenmerkt waaronder dat Ruben van Hollebeke bij de Visual Impaired categorie op de zaterdag zijn eigen Wereldrecord had verbeterd met een score van 453. Ondanks de wind was het een geslaagde eerste dag van het NK Outdoor. Tijdens de tweede dag barstte de strijd los bij elke categorie. Het zonnetje scheen de gehele dag met in de ochtend weinig wind die in de loop van de dag sterker werd. Hieronder lees je de resultaten van de verschillende categorieën:

Visual Impaired (blinden + slechtzienden)
Goud – Ruben Hollebeke
Zilver – Kathleen Meurrens
Brons – Johan Vandensteen

Compound Open (para)
Goud – Ton Jacobs
Zilver – Roy Klaassen
Brons – Yvonne van den Berg-Houffelaar

Barebow Dames & Heren
Goud – Sjan Huijnregts
Zilver – Wil van der Coelen
Brons – Herman Jansen

Compound Dames
Goud – Jody Vermeulen
Zilver – Martine Stas-Couwenberg
Brons – Sandra van der Looij

Compound Heren
Goud – Mike Schloesser
Zilver – Sander Dolderman
Brons – Enzo Ackx

Recurve Dames
Goud – Gabriela Bayardo-Schloesser
Zilver – Laura van der Winkel
Brons – Claire van Dijck

Recurve Heren
Goud – Sjef van den Berg
Zilver – Gijs Broeksma
Brons – Jonah Wilthagen

Om alle scores te zien ga naar Ianseo, bekijk onze Facebook of ga naar onze Instagram.
Om de foto’s te bekijken van dag 1 klik hier en de foto’s van dag 2 klik hier.

Alle medaillewinnaars hebben mooie, memorabele prestaties neergezet en laten zien dat ze helden van onze mooie sport zijn. Maar zonder alle helden achter de schermen, de EHBO, Staff, Wedstrijdleiding, organisatie van Alliance d’Amitié, de scheidsrechters, fotografen, alle deelnemende schutters en natuurlijk alle overige vrijwilligers, was het NK Outdoor niet zo goed neergezet als dat die was. Ondanks Corona hebben jullie ervoor gezorgd dat er een fantastisch NK werd gehouden. Dus daarvoor iedereen bedankt!

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.