Run-Archery

Vind je hardlopen leuk en wil je het combineren met een andere uitdagende concentratiesport dan is Run Archery jouw uitdaging. Wat is het? Het is een biathlon van hardlopen en boogschieten, overgewaaid vanuit Oost-Europa als zomervariant op de spectaculaire winterbiathlon.


 

Wat maakt het zo uitdagend?
De combinatie van hardlopen met een hoge hartslag en de concentratie met lage hartslag bij het boogschieten. Als sporter ga je de balans zoeken, maar houdt je die focus vast tijdens een wedstrijd? Probeer het een keer.

Hoe ziet een wedstrijd eruit?
Tijdens een wedstrijd doe je doorgaans mee aan 2 heats; voorronde en (kleine) finale. Een heat bestaat uit 4x een rondje van circa 1.000 meter hardlopen met een boog, waar-bij je drie keer langs de schietdoelen komt. Bij elke schietbeurt moet je 3 schijven van 20 cm doorsnede omschieten. Schiet je mis dan krijg je een strafronde van ca 100 meter. De afstand tot het doel is voor de volwas- senen 20 meter en voor de jeugd 15 meter. In Nederland wordt sinds 2015 onder de vlag van de NHB een Run-Archery CUP georganiseerd met meerdere wedstrijden.

Doe mee met de Run-Archery challenge!

De handboogsport komt weer op gang, vanaf 11 mei mag iedereen weer buiten sporten. De wedstrijden blijven alsnog verboden, wel mogen er wedstrijdjes op trainingen gedaan worden. De Nederlandse Handboog Bond (NHB) wil van deze mogelijkheid gebruik maken door het...

Links