Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Roy Klaassen en Mark de Gier reizen deze week samen met coach Pier Elzinga af naar Dubai voor het Fazza Para Archery World Ranking Tournament. Dit is voor de Paralympische Spelen van Parijs het Final Quota Tournament waar de laatste tickets om deel te nemen op het spel staan.

Na de fantastische prestatie op de European Para Championships in Rotterdam, waarbij Roy en Mark als team een bronzen medaille behaalden, zijn zij zich samen blijven voorbereiden op dit Final Quota toernooi. Dit deden zij afwisselend op de eigen baan bij Handboogschutterij Almere en op de accommodatie van TeamNL centrum Papendal. De scores die tijdens de trainingen geschoten bieden goede kansen, maar het blijft een flinke uitdaging om een startbewijs voor de Paralympische Spelen binnen te halen. Er zijn namelijk slechts individuele tickets te behalen voor de schutters die in Dubai de gouden finale behalen. In tegenstelling tot de Olympische Spelen zijn er bij de Paralympische Spelen geen team tickets beschikbaar.

Vanaf 2 maart is het 8th Fazza Para Archery World Ranking Tournament te volgen via IANSEO met de trainingen op zaterdag, en vanaf zondag de eerste kwalificaties. Roy en Mark komen op maandag 4 maart om 08:30 (lokale tijd) voor het eerst in actie en schieten diezelfde dag nog om de tickets voor Parijs 2024. Op donderdag gaat het toernooi verder met de 1/24 finales en de medaille finales op donderdag.

KHSN steunt Roy en Mark in hun reis op weg naar Parijs maar dat doen wij niet alleen. Ook de financiële bijdragen van zowel de Gemeente Almere, waar beide schutters wonen, alsmede van Topsport Flevoland maken het mede mogelijk om in Dubai nog te schieten voor de laatste tickets. Wij wensen beide schutters heel veel succes!

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.