Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

40 handboogverenigingen hebben in het afgelopen jaar deelgenomen aan de gratis VOG- regeling. Daarmee is het aantal verenigingen dat heeft deelgenomen aan de gratis VOG-regeling in 2023 verdubbeld ten opzichte van 2022. Een VOG is een belangrijk instrument om een veilig sportklimaat in te richten en is een van de 4 v’s voor veiligheid.

KHSN raadt handboogverenigingen aan om met een VOG te werken voor trainers, begeleiders en vrijwilligers die in aanraking komen met kwetsbare personen zoals kinderen, mensen met een beperking of mensen die hulpbehoevend zijn. Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat iemand geen strafblad heeft of dat het strafblad geen bezwaar vormt voor het uitvoeren van een bepaalde taak of functie. Door als vereniging gebruik te maken van deze regeling voorkom je mogelijk risico voor sporters en andere betrokkenen op de vereniging.

Voor informatie over VOG of het aanvragen van VOG, kijk op Handboogsport.nl. Wil je meer weten over de vier v’s van veiligheid en hoe je dit als vereniging kan invoeren, kijk dan op nocnsf.nl/nederland-sport-veilig.

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.