Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

De periode van nomineren voor de Handboog Awards is voorbij en wij zijn positief verrast over de mooie verhalen en hoeveelheid genomineerden. Mede daarom hebben wij net als vorig jaar besloten meer genomineerden voor de award Vrijwilliger van het Jaar door te laten naar de stemronde.

Je kunt nu stemmen op de Breedtesporter van het jaar, het Handboogmoment van het jaar, de Vereniging van het jaar en de Vrijwilliger van het jaar via onderstaande link. De winnaars in alle categorieën zullen op een later moment bekend worden gemaakt via onze communicatiekanalen. Stemmen is mogelijk tot en met zondag 19 februari in de Handboogawards Stemweek!

 

STEM NU

 

Breedtesporter van het jaar

Gewoon OGIO
Deze groep schutters van OGIO in Eindhoven heeft afgelopen jaar de indoorcompetitie heeft geschoten als team. De groep schoot eigenlijk onder het eigen niveau om nieuwe schutters wegwijs te kunnen maken binnen de sport. Zo hielpen zij nieuwe schutters, maar ook schutters met een beperking, geheel op eigen initiatief op weg in onze prachtige sport.

Tonny van Kuringen
Tonny is in al haar vezels een handboogschutter. Ze schiet veel wedstrijden in het veld, zowel 3D als veld. Daarnaast is ze zeer actief met Run Archery. Tonny loopt en schiet veel wedstrijden, en met succes, want ze is al meerdere keren Nederlands Kampioen geworden. Ze wil niet alleen zelf schieten, maar ook andere mensen het plezier met pijl en boog en het liefst dan ook rennend laten beleven.

Wil van den Ekart
Wil is een erg fanatieke 25 meter schutter. Hij schiet graag wedstrijden en helpt graag andere schutters. Veel schutters weten hem dan ook te vinden als ze vragen hebben over hun schiettechniek of materiaal. Bijna iedere week is Wil minimaal twee dagen op de club (Landmans Unie Schijndel) te vinden. Ook als er niet geschoten wordt, is hij bezig met het onderhoud van de accommodatie.

 

Handboogmoment van het jaar

Mike Schloesser wint World Cup Finale voor de vierde maal
Afgelopen jaar won Mike Schloesser in het Mexicaanse Tlaxcala voor de vierde maal de World Cup Finale. Daarmee wint hij deze finale voor de derde maal op rij na een uitmuntend goed seizoen met twee wereldbekerzeges.

Rick van der Ven en Gaby Schloesser winnen Mixed goud op EK
Rick van der Ven en Gaby Schloesser wonnen afgelopen jaar op het Europees Kampioenschap Outdoor in het Zuid-Duitse München overtuigend de gouden medaille als Recurve Mixed team. Na een kwalificatie als zevende wonnen zij de gouden finale van gastland Duitsland met 5-3.

Stef Willems schiet 150 in de gouden finale op de Youth Cup
Op zaterdag 30 juli 2022 stond Stef Willems in de gouden finale van de Youth Cup in Boekarest, waar hij zijn eerste internationale individuele medaille ooit won. Stef won de finale en verbeterde met score van 150 punten met 7x’en het nationale juniorenrecord van Mike Schloesser.

 

Vereniging van het jaar

De Heerlijkheid Ammerzoden
Bij De Heerlijkheid in Ammerzoden worden nieuwe schutters vanaf de eerste dag geweldig opgevangen en begeleid. Iedereen heeft altijd een vriendelijk woord, een goede tip voor een beginnend schutter of een grappig verhaal. Leden die al meer dan zestig jaar schieten en vrijwilligers die vrijwel dagelijks voor de club in de weer zijn, staan klaar voor elkaar. Gezellige schietavonden met een hapje en een drankje, geheel in stijl voor Halloween of Oud en Nieuw, maar er is ook aandacht voor energietransitie. Het gehele bestuur zet zich met hart en ziel in voor (het voortbestaan van) de club.

HBS Artemis Lelystad
HBS Artemis in Lelystad is een zeer gastvrije vereniging waar iedereen van jong tot oud goede begeleiding en uitleg krijgt over de handboogsport. De vereniging verwelkomt iedereen en waar mogelijk proberen trainers aanpassingen te maken om het voor iedereen mogelijk te maken om te schieten. Leden helpen elkaar waar het maar kan en iedereen kan met zijn vragen terecht. Ook mogen jeugdleden mee schieten met een team. Het maakt niet uit hoe iedereen schiet, vooral het plezier staat voorop.

HBS de Ster 2.0
“Onder het motto “Stilstand is achteruitgang”, begon de HBS de Ster vorig decennium met een nieuw plan om de toekomst van het handboogschieten in de gemeente Echt-Susteren veilig te stellen. De vereniging vierde in 2022 zijn 100e jaar sinds de (her)oprichting in 1922. In datzelfde jaar werd ook een volledig nieuwe accommodatie in gebruik genomen: een moderne, overdekte, energiepositieve accommodatie met 14 automatische banen, voorzien van de modernste gemakken. Deze accommodatie is volledig in eigendom van de vereniging en in dienst van de handboogsport, een prestatie waar de leden enorm trots op zijn. Niets van dit was natuurlijk mogelijk zonder een enorme inzet van bestuur en leden.”

 

Vrijwilliger van het jaar

Alfons Waanders
Als combinatie van scheidsrechter, bestuurslid, vertrouwenscontactpersoon, schutter en trainer is Alfons al vele jaren actief binnen de handboogsport. Een vrijwilliger pur sang en erg bedreven in de handboogsport in woord en daad. Alfons heeft bij de Haaksbergsche Schutterij voor blinden en slechtziende mogelijkheden opgezet. Hij is niet alleen een zeer gewaardeerde trainer maar ook een gewaardeerde scheidsrechter. Tevens organiseert Alfons diverse wedstrijden binnen de vereniging en wanneer er een clinic moet worden gegeven op locatie is hij er eigenlijk ook altijd bij.

Ate de Groot
Ate de Groot is genomineerd vanwege zijn onmisbare waarde binnen de sport en binnen handboogvereniging HBC Doelgericht in Hoek van Holland. Ate zet zich voortdurend in voor het welzijn van de vereniging en haar leden. Zonder Ate zou de vereniging niet hebben bestaan, omdat hij samen met zijn schoonvader de oprichter is van HBC Doelgericht. Zodra er iets gebouwd of geklust moet worden, staat Ate direct klaar om aan de slag te gaan. In de coronaperiode heeft Ate de kantine eigenhandig opgeknapt. Naast het klussen op de vereniging is Ate ook een fanatieke BBQ’er, zowel thuis als voor de vereniging. In het najaar is Aad Braad (zijn alter ego) samen met zijn zoon wezen BBQ’en op de vergadering van rayon 2. Ondanks dat afgelopen jaren privé zwaar was, was en is Ate nog altijd graag actief op de vereniging bezig. Iedere klus doet hij met een glimlach en veel passie.

Frits van der Ven
Frits is voor velen bekend als de man die met zijn camera op vele handboogevenementen prachtige foto’s maakt. Waarom? Omdat hij geniet van schutters aan de meet, met focus zoeken naar het doel en hoe ze een pijl lossen. Frits doet nog veel meer. Hij was in het verleden bestuurslid, maar het liefste is hij trainer van jeugd. Bij de vereniging en bij rayon 3 wil Frits de jeugd het beste en het mooiste geven van de sport waar hij van houdt. Hij is dan ook een van de drijvende krachten achter Me3t, het initiatief van rayon 3 om de jeugd beter te kunnen laten trainen. Afgelopen jaar kwam ook de sociale kant van Frits weer naar boven. Samen met anderen bij zijn vereniging De Vriendenkring in Schaijk verwelkomde hij een Oekraïense schutster. Materialen, training en tijd; daarmee creëerde Frits afgelopen jaar ook voor iemand uit oorlogsgebied een warm bad. Dat is Frits.

Marg Tax
Marg draait al 28 jaar mee binnen HS Hilversum. In deze jaren is zij actief geweest als voorzitter en wedstrijdsecretaris. Daarnaast leidt ze per jaar ongeveer 50 cursisten op en weet zij deze zodanig te motiveren dat een groot deel binnen onze vereniging blijft. Ook het begeleiden van de wekelijkse trainingen van de jeugdgroepen is veilig in haar handen. Alle workshops en kinderfeestjes begeleidt ze met haar hele hart. Uiteraard staat ze ook nog tijdens de wedstrijden achter de bar, waarvoor ze dan ook nog verse kippensoep en haar welbekende gehaktballen maakt. Marg is een zeer veelzijdige vrouw met een warm hart waardoor iedereen zich heel welkom voelt binnen de club.

Toon van Alebeek
Toon is al meer dan 50 jaar lid van Landmans Unie in Schijndel. Jarenlang is hij jeugdtrainer geweest en heeft hij veel schutters onder de boog gezet. Toon organiseert al bijna 30 jaar twee keer per jaar de vlooienmarkt bij Landmans Unie en afgelopen jaar heeft hij alle deuren en kozijnen voorzien van een nieuw likje verf. Het clubgebouw ziet er weer op en top uit.

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.