Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

DE STEMBUSSEN ZIJN GESLOTEN!

Je kunt NIET MEER stemmen op de Breedtesporter van het jaar, het Handboogmoment van het jaar, de Vereniging van het jaar en de Vrijwilliger van het jaar via onderstaande link. De winnaars in alle categorieën zullen IN HET EERSTE KWARTAAL VAN 2024 bekend worden gemaakt via onze communicatiekanalen. Stemmen WAS mogelijk tot en met zondag 29 december in de twee Handboogawards Stemweken.

 

Breedtesporter van het jaar

Brain Ouwersloot
Brain Ouwersloot is als onzekere schutter in 2015 begonnen met boogschieten en lid bih Doele Willem III in Boekel. Brain schiet de competities en zo nog veel meer wedstrijden. Afgelopen jaar is het hem gelukt om onverwachts bondskampioen 25-meter-1-pijl te worden in de recurve 3e klasse individueel en ook nog kampioen te worden in de klasse recurve 1e klasse teams met het eerste team van Doele Willem III.

John Fransen
John Fransen is al sinds 10 jaar oud bondslid en daarmee 22 jaar lid van KHSN. Met korte tussensprong naar V.Z.O.D. Volkel is hij al een geruime tijd lid van HBV Sint Bernardus. John is jeugdtrainer bij de vereniging en staat bij hen bekend als één van onze beste schutters. Dit jaar is dat laatste ook eindelijk tot uiting gekomen. Eerst als teamlid van het team dat bondskampioen is geworden bij de indoor recurve (ereklasse). Kort daarna werd hij Nederlands kampioen op de 25-meter-1-pijl (individueel). Het heeft John vele jaren training gekost om tot deze prestaties van formaat te komen. Hijzelf, maar ook de vereniging, zijn dermate trots op deze bijzondere prestaties dat zij denken dat hij een uitstekende kandidaat is om als “breedtesporter van het jaar” te nomineren.

 

Handboogmoment van het jaar

Goud op Youth Cup voor Aurora Janssen
Aurora Janssen won de gouden medaille tijdens de Youth Cup in Slovenië. Een toernooi dat begon met oude vertrouwde en een nieuwe boog. De keuze viel op de nieuwe en Aurora besloot haar gouden finale met deze boog te schieten. Met deze gouden medaille sloot Aurora haar laatste, ivm haar leeftijd, Youth Cup af. Tijdens dit toernooi won zij samen met Stef Willems ook brons met het compound mixed team.

Mike Schloesser pakt weer een medaille bij wereldbekerfinale
Voor Mike Schloesser was 2023 een jaar waarin hij wederom het gehele jaar als nummer één te vinden was op de wereldranglijst bij de compound heren. Een ongelooflijke knappe prestatie. Voor het sportmoment van het jaar gaan we naar Mexico, waar Mike een prachtige bronzen medaille kreeg. De foto van het moment van de beslissende pijl toont aan hoe Mike is: een geweldige sportman die schiet omdat hij het leuk vindt, omdat hij wil inspireren en omdat hij het mooiste wil bereiken. Brons vieren op deze manier; dat is een prachtig moment.

Brons voor Roy Klaassen en Mark de Gier op EK in eigen land
De European Para Championships 2023 waren een bijzonder evenement met tien sporten voor parasporters uit heel Europa. Ook handboogschieten stond op de agenda. Er waren twee Nederlandse deelnemers, die hun trainingsarbeid uitbetaald zagen worden met een prachtige bronzen medaille. Na een goede kwalificatie, waarbij ze ondanks de spanning goed voor de dag kwamen, lieten ze in de teamwedstrijden zien dat 1 + 1 soms meer dan 2 is. Op de schitterende Kop van Zuid zorgden Roy en Mark voor de kers op de taart door een bronzen medaille te winnen voor eigen publiek. Een medaille voor henzelf, hun coach en zeker ook de vrijwilligers die zich geweldig lieten zien.

Willem Bakker wint goud op EK Veld
Willem Bakker heeft het goud en de Europees titel gewonnen op het EK Veld in het Italiaanse Cesana Torinese. Na een zeer sterke kwalificatie wist Willem de halve finale te winnen, en ook de gouden finale won hij sterk. Een prachtige prestatie voor Willem, en een mooiere reclame voor het veldschieten kun je je niet wensen.

 

Vereniging van het jaar

Landmans Unie Schijndel
Landmans Unie heeft een jubileumjaar achter de rug: het 180-jarig bestaan. Het thema wat we in dit speciale jaar wilden uitdragen was ‘verbinding’, geïnspireerd door Loesje “waarom moeilijk doen als het samen kan”. Zo legde de vereniging betere verbindingen binnen de club met een nieuwe website en nieuwsbrieven. Maar ook samenwerkingen met andere handboogverenigingen waar wedstrijden en een themadag voor de jeugd uit voortkwamen. Ook lokaal werkt Landmans Unie aan zichtbaarheid en samenwerkingen met het opzoeken van de media en andere sportverenigingen in Meierijstad.

OBK Hapert
Handboogvereniging Oefening Baart Kunst uit Hapert kent een lange geschiedenis van schieten achter het café tot een eigen gebouw met uitgebreide horeca mogelijkheden. Ook onderdeel van de recente geschiedenis: de unieke samenwerking met omringende verenigingen. Zo delen zij de aarden wal met de naastgelegen wielervereniging, en mogen zij gebruik maken van de omliggende sportvelden voor de jaarlijkse veldwedstrijd.

 

Vrijwilliger van het jaar

Bert Jager
Bert Jager zet zich al jaren in voor de handboogsport, om te beginnen als bestuurder van vereniging Dutch Open Archery maar ook zeker zijn jarenlange inzet als regiocoördinator van 103 en mede organisator van de IFAA- en veldwedstrijden in Noord Nederland. Bert staat er voor de schutters en doet daarbij altijd een stap extra. Toen tijdens de EFAC 2019 in Doorwerth er op het laatste moment nog wijzigingen aangebracht moesten worden, schroomde Bert niet om de organisatie als vrijwilliger op de vooravond nog te helpen en vervolgens zelf vijf dagen de wedstrijd te schieten. Ondanks een lagere opkomst bij wedstrijden blijft Bert zich inzetten om de wedstrijden door te laten gaan voor schutters uit (Noord) Nederland en Rayon 1.

Henri Polman
Henri Polman is het paar schouders dat Run-Archery draagt in Nederland. Als belangenbehartiger, organisator van onder andere de Open NK Run-Archery en ook zeker als sporter zet Henri zich in voor toch wel de meest sportieve variant van onze sport. Als lid van Sint Switbertus is ook de vereniging uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende verenigingen op het gebied van Run-Archery. Henri heeft een hart voor de sport.

Joop Verstegen
Joop Verstegen is één van de grote groep vrijwilligers die Doele Willem 3 heeft. Joop is wedstrijdleider, knoppenist, barman, vaste elektricien voor de vereniging en verder nog klusjesman. Hij is er met bijna iedere wedstrijd aanwezig om de knoppen te bedienen en mee op te bouwen en op te ruimen. Als het nodig is vervult hij de rol van wedstrijdleider, en draait hij mee met de groep van het barpersoneel. Als er iets gemaakt moet worden van de elektriciteit, zorgt hij dat het werkt. Met de klusdagen is hij altijd aanwezig om te helpen. Joop is een vaste solide vrijwilliger die nooit op de voorgrond is maar een onmisbare kracht voor de vereniging.

Kees Vorstenbosch
Kees Vorstenbosch is al meer dan 25 jaar lid van Landmans Unie Schijndel en met zijn 85 jaar was hij afgelopen jaar de oudste deelnemer van de Nationale Veteranendag. Kees is nog altijd erg fanatiek als schutter en als vrijwilliger voor de vereniging. Hij is enorm handig en staat altijd klaar om te helpen. Op de dagen dat er geklust mag worden is hij er steevast bij. Regelmatig organiseren we handboog clinics voor bijvoorbeeld scholen of groepen en daar helpt hij de vereniging enorm mee.

Lowie Claessens
Lowie Claessens zet zich naast het voorzitterschap van zijn vereniging De Meierijers ook in als onafhankelijk bondsraadslid voor Rayon 2. We zien Lowie vaak terug op grote toernooien zoals de Invictus Games, EPC 2023, nationale kampioenschappen en wedstrijden waar hij met zijn kennis en kunde de wedstrijden tot een succes maakt. Hij opereert vooral achter de schermen en daarom mag hij ook wel een keer voor de schermen bedankt worden voor al zijn inzet voor onze sport.

Natasha Sitnikova
Natasha Sitnikova zet zich belangeloos in voor het opleiden van nieuwe aspirant boogschutters en toont zelfs tijdens haar eigen wedstrijden zich behulpzaam in het begeleiden van andere schutters, van zowel onze eigen vereniging als die van andere verenigingen. Natasha blinkt uit in haar kunde op het gebied van training geven met een HBT-3 diploma, maar ook een level 3 certificaat van Kisik Lee.

Willem Schreurs
Willem Schreurs is trainer, materiaalman en bestuurslid van Assen Archery Training Centre (A.A.T.C.). Willem zet zich belangeloos in voor de vereniging en haar leden en rijdt onder andere ongeveer 9500 km per jaar om te zorgen dat actieve schutters gebruik kunnen maken van de locaties van het AATC. Verder onderhoudt hij de accommodatie en het staande materiaal, alsmede het onderhoud van het schietmateriaal van de vereniging. Daarbij treedt hij ook op als hulptrainer bij de 10 daagse cursussen die gegeven worden en met een groot hart voor zijn club en door zijn kennis van schieten en materiaal zorgt hij ervoor dat schutters een zo goed mogelijke prestatie neerzetten.

[box]

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Koninklijke HandboogSport Nederland en ontvang iedere derde woensdag van de maand het laatste nieuws.

[/box]

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.