Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

De periode van stemmen voor de Handboog Awards is voorbij en wij zijn overweldigd door de hoeveelheid reactie! Daarom hebben wij ook besloten dat wij in de categorie ‘Vrijwilliger van het jaar’ niet de gewoonlijke 3 maar 6 genomineerden laten doorgaan in de stemronde.

Je kunt nu stemmen op de Vereniging van het jaar, Breedtesporter van het jaar en Vrijwilliger van het jaar via onderstaande link. De winnaars in alle categorieën zullen bekend worden gemaakt op het NK Indoor in Den Bosch. Stemmen is mogelijk tot en met zondag 20 februari.

STEM NU

 

Vereniging van het jaar

Handboogsportvereniging Assumburg
Handboogsportvereniging Assumburg is een geweldig voorbeeld van inclusiviteit en veerkracht. Iedereen is welkom bij de vereniging. Sporters met een uitdaging (handicap) schieten altijd gezamenlijk met de andere leden met als gevolg een hechte vereniging waarbij schutters opbloeien en meer zelfvertrouwen krijgen. Deze vereniging denkt in oplossingen en dit is alleen mogelijk door inzet van leden en vrijwilligers.

Schutterij Ravenstein, Kloetinge/Goes
Het schietterrein, grenzend aan de Hofstede Ravenstein met uitkijk op de kerktoren van Kloetinge is een heel mooi stukje om te schieten. Het terrein is schiet klaar gemaakt met behulp van de leden en vrijwilligers. De schiethal van de Stichting Handboogsport Kloetinge biedt onderdak aan twee verenigingen: Schutterij Ravenstein en het Gilde Sint Sebastiaan. Binnen de tijd van oprichten tot nu zijn er veel initiatieven genomen om de vereniging te verbeteren en te laten groeien met ook op de 3D discipline en de toename aan jeugdleden.

AHV Centaur Amersfoort
AHV Centaur in Amersfoort is een vereniging die al jaar en dag klaarstaat voor iedere schutter. Van jeugd tot de ouderen, van longbow tot compound. AHV Centaur verzorgde trainingen voor schutters uit de regio, waren de host voor regio wedstrijden, organiseerden een van de bekendere veld wedstrijden binnen ons land en zet zich met haar leden in voor de hele sport.

Breedtesporter van het jaar

Baiba Gaile
Baiba wist op 21 augustus 2021 het Nederlands, Europees en Wereldrecord outdoor 50m te verbeteren bij de Dames Barebow Masters. Dit deed zij met 315 en 314 punten, een verbetering van 26 punten over het oude record heen. Daarnaast werd Baiba Nederlands Kampioen Barebow op het NK Outdoor

James Stephens
James heeft een enorme groei gemaakt afgelopen jaar. Zo leverde hij zowel indoor als outdoor goede prestaties met goud op het NK Outdoor voor de jeugd in de Juniorenklasse. Op de vereniging vinden zij het super leuk om te zien hoeveel vooruitgang hij heeft gemaakt en de kansen voor de toekomst.

Ton van Eekeren & Dirk Schaap
Een dubbele nominatie voor Ton en Dirk. Deze twee leden van Handboogschutterij Almere hebben in 2021 een nieuwe hoogste score neergezet voor het Guinness Wereldrecord, 24 uur non-stop schieten. Ondanks de steeds wijzigende corona maatregelen hebben zij toch de mogelijkheden gevonden om te trainen en zij hebben het record verhoogd tot 48222 punten en daarmee ook een mooi bedrag voor een goed doel verzameld.

Vrijwilliger van het jaar

Wat hebben wij veel geweldige mensen in onze sport, daarom kun je dit jaar op maarliefst zes genomineerden stemmen. Vrijwilligers zijn het cement in de sport. Bestuurders, trainers, ouders, barmedewerkers, de materiaalman, blazoen vervangers: niemand kan gemist worden! Met deze Award willen we die mensen bedanken die met zoveel passie en energie zich inzetten binnen onze de sport.

Carel Deden
Carel is al jaren lang breed inzetbaar als secretaris en voorzitter van Handboogschutterij Almere. Hij zet zich in voor allerlei evenementen en wedstrijden bij zijn vereniging, en niet alleen zijn vereniging maar ook voor de Regio en Rayon als secretaris. Tevens zet hij zich in voor de bondsraad.

Shaun Maitland
Shaun staat al sinds jaar en dag, dag en nacht, klaar voor raad en daad voor het bestuur en alle leden. Als je hulp nodig hebt met de aanschaf van materiaal kijkt hij met je mee, voor het geven van de cursus is hij altijd van de partij, materiaalbeheer is zijn lust en leven, en ook bij het bouwen van de buiten bokken en achterwand is hij de drijfveer en adviserende man. Zonder Shaun had de vereniging er anders uitgezien in tijden van verhuizing en onrust in de vereniging. Ondanks lichamelijke ongemakken in de vorm van Reuma is hij het cement tussen de stenen van de vereniging.

Ko Renet
Ko is voorzitter van Handboogschutterij De Ster dit sinds korte tijd een geweldig nieuw clubgebouw hebben. Het bestuur heeft keihard gewerkt om de realisatie van deze accommodatie mogelijk te maken en Ko heeft hier zowel in de voorbereiding, subsidieaanvragen en uitvoering ontzettend veel vrijwillige tijd en energie in gestoken. Hij heeft dit gedaan voor alle leden waardoor zij nu kunnen schieten in een prachtig gebouw met de nodige luxe snufjes. Dit draagt bij aan het levend houden van onze geweldige handboogsport.

Martin Landzaat
Martin is een vrijwilliger in hart en nieren die zich op vele fronten inzet voor de handboogsport. Een man met de drive om alles perfect te doen en er voor te zorgen dat zaken goed geregeld zijn. Naast actief schutter is hij trainer bij de jeugd op de vereniging en Regio Talenten Training, en helpt hij met regelmaat bij de volwassenen en om nieuwe leden onder de boog te zetten. Martin is tevens bestuurslid van De Meierijers, en bestuurslid van Stichting Handboogsport Midden Brabant. Hij is medeorganisator van de jaarlijkse JeugdFITA en het NK Outdoor voor junioren, actief als vrijwilliger voor het NK Indoor en de Invictus Games. Als dit nog niet genoeg was dan is Martin ook de vrijwilliger van de club bij alles wat om elektriciteit en IT gaat.

Raymond Zuidwijk
Raymond is brengt een frisse wind binnen zijn vereniging, HBS Artemis Lelystad. Door zijn inzet zijn er veel positieve veranderingen in gang gezet. Zo heeft hij de HBT-2 opleiding succesvol gevolgd en wil hiermee het trainingsniveau van de vereniging verbeteren. Hij organiseert zowel een indoor clubcompetitie als een outdoor short metric, en beiden in tweefout zodat de jeugd ook eigen wedstrijden heeft en zich kunnen focussen zonder afleiding. Raymond bracht het koningsschieten opnieuw tot stand binnen de vereniging en hij heeft zo veel mogelijk gedaan om het schieten mogelijk te kunnen maken tijdens alle corona maatregelen. Als een van de jongste bestuursleden maakt hij een brug tussen de oude garde en de nieuwe leden. Zonder twijfel is HBS Artemis niet dezelfde vereniging zonder Raymond.

Niels Buitenhuis
Niels is lang actief als schutter in de handboogsport maar ontwikkelde zich de laatste jaren als allround vrijwilliger, met de nadruk op scheidsrechter. Zijn eerste kennismaking daarmee was in 2016 tijdens de interland Nederland-Indonesië en het duurde niet lang voor hij zich vanaf 2018 bondsscheidsrechter mocht noemen, vanaf 2019 Continental Judge en hetzelfde jaar ook International Youth Judge, en maakt hij tegenwoordig ook deel uit van de scheidsrechterscommissie. Op het wedstrijdveld is hij een allround vrijwilliger en zet hij zich onder andere tijdens de Lowlands Archery Series in voor de score verwerking en maakt hij soms foto’s, draagt hij bij aan de organisatie van de Lowlands Indoor en is hij mede initiatiefnemer van het herkenbaar en innovatief sportaanbod.

Een eervolle vermelding voor Gerrit Buitenhuis die maar liefst vier keer genomineerd werd. Gerrit ontving in 2016 de Award voor Vrijwilliger van het jaar en ontbreekt daarom in de lijst van kandidaten waarop gestemd kan worden.

Je kunt nu stemmen

Je kunt nu stemmen op de Vereniging van het jaar, Breedtesporter van het jaar en Vrijwilliger van het jaar via onderstaande link. De winnaars in alle categorieën zullen bekend worden gemaakt op het NK Indoor in Den Bosch. Stemmen is mogelijk tot en met zondag 20 februari.

STEM NU

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.