Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Afgelopen zondag vond het Open NK Para Archery plaats bij HKS Zoetermeer. Een wedstrijd die zo toegankelijk mogelijk is gemaakt voor iedere schutter met een beperking, en met succes.

De wedstrijd begon rond half tien in de ochtend met proefpijlen voor de lange afstanden gevolgd door twaalf ronden van drie pijlen. Iets later op de ochtend mochten dan ook de schutters op de korte afstand beginnen met de proefpijlen. Waar de lange afstand een tweede kwalificatieronde schoot, deden de schutters op de korte afstand dat een keer. Na de lunch ging het toernooi verder met de eliminatieronden vanaf de kwartfinale binnen het Open Kampioenschap inclusief een bronzen en gouden finale.

De verdeling voor de lange en korte afstand was zo gemaakt dat ook geclassificeerde schutters uit het buitenland mee konden doen. Aan de lijn stonden naast de zes Nederlanders, drie Belgen, een Duitse en een Ierse. Op de korte afstand mocht ieder KHSN-lid met een extra uitdaging (autisme, slechtziend of invalide) deelnemen. Naast de zes volwassenen deden ook vier jeugdschutters mee.

Met 21 schutters uit Nederland en het buitenland was dit toernooi zeker een succes te noemen. Mede dankzij de zeer leerzame en leuke workshops die zijn georganiseerd door Silvia en Reinier. Zo konden aanwezigen proberen en meer leren over het schieten met een beperking. De eerste workshop ging over het materiaal en hulpmiddelen, de tweede was bedoeld voor trainers. Aan de workshops deden 25 mensen mee die para-sporters kunnen begeleiden en tips kunnen geven over het materiaal en hulpmiddelen.

Op basis van de kwalificatie mag Roy Klaassen zich Nederlandskampioen noemen en gaat de wisselbeker mee naar Almere. Binnen het Open Kampioenschap werden de uitslagen opgemaakt uit de finalerondes. De volledige uitslag is te zien op IANSEO.

Onze grote dank gaat uit naar vrijwilligers vanuit heel Nederland die zich hebben ingezet voor dit toernooi en deze schutters. In het bijzonder HKS Zoetermeer, Silvia en Reinier, en de scheidsrechters. Daarnaast zou een toernooi als dit niet mogelijk zijn zonder de steun van InOut Events.

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.