TeamNL Handboog

TeamNL

Hét sportteam van Nederland

TeamNL is hét multidisciplinaire sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Van Atletiek tot Zwemmen. Van Handboogsport tot Schaatsen. Het zijn de allerbeste sporters die aanwezig zijn op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen.

Eén sportteam met één ambitie; Nederland vertegenwoordigen, waar er maar gesport wordt, de beste van de wereld zijn! TeamNL topsporters strijden voor Nederland, inspireren Nederland en maken Nederland trots. TeamNL is van Nederland. Zo doen we dat!

Negenentwintig bonden hebben zich gebundeld om samen met NOC*NSF een gezicht aan TeamNL te geven. Handboogsport Nederland is een van deze bonden. TeamNL wordt ondersteund door diverse partners.  Deze partners maken het mogelijk dat Nederland op het hoogste niveau fantastische sportprestaties kan leveren en dat we in veel takken van sport vooraan meedoen in de strijd om de kampioenstitels.

De aangesloten partners van TeamNL zijn hoofdsponsor van Handboogsport Nederland

Meer weten over TeamNL, de partners en de andere aangesloten sporten? Kijk dan op teamnl.org

Nieuws

Jong Oranje naar de mariniers

Jong Oranje naar de mariniers

Op dinsdag 25 oktober was het team dat dit jaar Jong Oranje vormt te gast bij De van Ghentkazerne, het opleidingscentrum voor Mariniers in Rotterdam. Het zou een dag worden met uitdagingen, zodat iedereen ging leren buiten zijn comfortzone, onder leiding van een...

Lees meer
Nationale teams
Recurve
Nationale selectie Recurve Dames

Selectieprocedures

De Nederlandse Handboogbond (NHB) heeft zich geconformeerd aan de NOC*NSF doelstelling om zo goed mogelijk te presteren tijdens grote internationale toernooien. Naar titeltoernooien (EK, WK, EJK, WJK) en World Cups worden sporters uitgezonden die volgens de technische staf van de NHB een groot prestatiepotentieel hebben. Ofwel, kanshebbers op een eindklassering bij de top 8.

Dit is te allen tijde het uitgangspunt van de selectieprocedure.

Het opstellen van de selectieprocedure en het aanwijzen van deelnemers aan internationale wedstrijden en kampioenschappen geschiedt onder verantwoordelijkheid van de Algemeen Directeur die wordt geadviseerd door de technische staf.

De technische staf bestaat uit, Jacqueline van Rozendaal (Hoofdcoach), Marcel van Apeldoorn (Bondscoach), Peter Elzinga (Bondscoach), Thierry Maes (Bondstrainer) en Willem van de Worp (Programmamanager Topsport).

Outdoor

Selectieprocedure European Games 2023 - Krakow (Polen)
Selectieprocedure WK 2023 - Berlijn (Duitsland)
Selectieprocedure WK Para Archery 2023 - Pilsen (Tsjechië)
Selectieprocedure EK Para Archery 2023 - Rotterdam (Nederland)

Indoor

Selectieprocedure EK Indoor 2023 - Samsun (Turkije)

Veld

Selectieprocedure EK Veld 2023 - San Sicario Alto (Italië)

3D schieten

Selectieprocedure EK 3D 2023 - San Sicario Alto (Italië)
Equipment partners van Team NL Handboogsport