Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

De Nederlandse teams hebben op 27 augustus met 89-71 in Schijndel en op 10 september met 99–61 in Poppel van de Belgen gewonnen. Dat zijn zeker de felicitaties waard

De eerste interland werd in 1924 te Antwerpen en Tilburg gehouden en door Nederland gewonnen door 12 schutters (2 zestallen) die overigens allen uit Brabant kwamen. Met enig rekenwerk komt dat erop uit dat wij in 2024 het 100-jarig jubileum van de Interland NED-BEL mogen gaan vieren.

Het is een hele mooie wedstrijd, niet alleen leuk en gezellig. Dat is gelukkig vaak zo bij het schieten in een hal, op een grasveld of struinend door de bosjes. De stand tussen de landen is op elk moment in een oogopslag goed te volgen. Deze interland wordt verschoten op 25 meter volgens het 1-pijl systeem door teams van 4 schutters (junioren, heren, dames, masters, veteranen en compound) elk tegen een team van het andere land. Na elke schietbeurt van het team wordt de score vergeleken met het andere team. De winnaar krijgt 3 punten of 1 bij een gelijke stand en op bordjes voor het doel per team bijgehouden. Na een serie van 5 schietbeurten krijgt het winnende team 2 setpunten (1 bij een gelijke stand) en die worden op een groot bord per team en per land opgeteld. Zo weet het publiek en ook de schutter hoe het ervoor staat.

De interland kent veel winnaars. Niet alleen de hoogste score, maar alle schutters van een van beide landen. Maar als jouw land verliest kan jouw team gewonnen hebben en omgekeerd natuurlijk: als team verliezen, maar als land winnen.

Bekijk alle foto’s op de KHSN Beeldbank

[box]

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Koninklijke HandboogSport Nederland en ontvang iedere derde woensdag van de maand het laatste nieuws.

[/box]

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.