Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Op zondag 25 juni vlogen er vele pijlen over de Nederlandse wedstrijdvelden. De tropische omstandigheden trotserend – dus met de nodige zonnebrand en flesjes water in de aanslag – gingen op een drietal locaties handboogsporters de strijd met elkaar aan. In Baarschot stonden de 25m1pijl Recurve-titels op het spel, in Almere was er stage 2 van de Lowlands Archery Series Jeugd en in Zoetermeer werd de befaamde Lakota Trophy gehouden voor de veldschutters.

NK 25m1pijl Recurve – Baarschot
Rozenjacht Baarschot was andermaal gastheer van dit nationale kampioenschap. De wedstrijd fungeerde eveneens als kwalificatiewedstrijd voor de jaarlijkse Interland Nederland – België. Er werd daarom geschoten in de interlandcategorieën Heren, Dames, Masters en Veteranen.
De beste twaalf Heren verwierven zich een plaatsje in de interlandselectie. Voor de overige categorieën gold dat de beste vier schutters zich hiervoor wisten te kwalificeren.
De wedstrijd ging over 2 x 25 pijlen waarbij het verschil – mede door de hitte – vooral gemaakt werd in het laatste gedeelte van de wedstrijd.
In totaal namen 55 sporters deel.
Klik hier voor alle uitslagen

Lowlands Archery Series Jeugd – stage 2 – Almere
Wat noordelijker was het tijd voor de tweede wedstrijd in de Lowlands Archery Series Jeugd. HBS Almere opende haar poorten om de aanstormende Nederlandse handboogtalenten te ontvangen.
De wedstrijd ging over 3 x 36 pijlen op verschillende afstanden; variërend van 20 tot 70 meter. Er werd geschoten in de materiaalklassen recurve, compound en barebow. 50 deelnemers wisten hun missie te volbrengen en gingen moe maar voldaan weer naar huis.
Klik hier voor alle uitslagen

Lakota Trophy/ Lowlands Archery Series Veld – stage 9 – Zoetermeer
De Lakota Trophy is een begrip in de wereld van de veld-schutters. Steevast staat de laatste zondag van juni met rood omcirkeld in hun agenda’s. Ook dit jaar maakte de wedstrijd weer deel uit van de Lowlands Archery Series Veld en was de wedstrijd tot in de puntjes verzorgd door HKS Zoetermeer. Het werd een warme editie waarbij de schietposten die in schaduw gesitueerd waren, als cadeautjes aanvoelden. Hulde aan 86 handboogsporters die het volledige parcours – bestaande uit 24 doelen – wisten te volbrengen!
Klik hier voor alle uitslagen

Foto: Emily Heijthuisen-Janssen
Drukte aan de schietlijn bij de Lowlands Archery Series Jeugd in Almere

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.