Blijf gezond, wees verstandig en geniet van de sport (Laatste update: woensdag 2 maart 2022)

Verantwoord sporten
De sport is weer helemaal open. En daar zijn we buitengewoon blij mee!
Dat betekent dat competities, wedstrijden en kampioenschappen volop kunnen worden georganiseerd. Dat is fijn en goed, voor de sporters, voor de verenigingen en voor de handboogsport! De laatste gepubliceerde corona-update is van 16 februari

Gezond en fit
Hoofddoel is dat we gezond en fit blijven. Niet alleen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, maar ook om de beweegarmoede te stoppen. Dus blijf in beweging, ontmoet elkaar bij de vereniging of op wedstrijden en ontwikkel weer ideeën en initiatieven. Immers, sport is goed voor de fysieke en mentale fitheid. Daarom zetten we alles in om mensen weer aan het sporten te krijgen.
De Nederlandse Handboog Bond (NHB) zorgt voor een kader om op verantwoorde wijze de handboogsport veilig te kunnen beoefenen en beleven. Hierbij staat de veiligheid en gezondheid van iedere deelnemende handboogsporter, vrijwilliger en medewerker voorop. 

Basisregels
Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Sportprotocol NOC*NSF
Deze maatregelen van de Rijksoverheid worden door NOC*NSF en sportbonden vertaald in een algemeen sportprotocol. Dit protocol is door NOC*NSF samen met gemeenten, RIVM en de Rijksoverheid opgesteld. Dit protocol is hier te vinden (update 16 februari). Verder heeft NOC*NSF een grote reeks aan vragen en antwoorden, welke bijna dagelijks wordt geactualiseerd. Deze zijn hier te vinden. Ook de Rijksoverheid heeft vragen en antwoorden opgesteld ten aanzien van de sport; deze vind je hier

Specifieke regels voor de handboogsport
Het algemeen sportprotocol is vertaald in richtlijnen voor de handboogsport, zodat we samen op een verantwoorde manier de pijl en boog weer kunnen oppakken. Op basis van het aangepaste protocol hebben wij aanvullende richtlijnen opgesteld. Deze zijn hier te vinden.

Contact

Vragen met betrekking tot de inhoud en uitvoering van de spelregels kunnen gesteld worden via verantwoordehandboogsport@handboogsport.nl.